Ulkouimala Helsingin keskustassa vetää väkeä kovillakin pakkasilla – "Haaste on pitää merivesiallas auki, kun lauttakin jumittuu jäihin"

Viime päivien pakkaset eivät ole pitäneet kiinnostuneita poissa Helsingin keskustassa sijaitsevasta Allas Pool -uimalasta, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Bodil Ståhl.

Parina kylmimpänä päivänä, eilen ja toissapäivänä, merikylpylässä on vieraillut hänen mukaansa 400–500 henkilöä kumpanakin päivänä. Näistä yli 300 on yksittäislipun ostaneita, loput kylpylän jäseniä.

– Kanta-asiakkaat käyvät oli keli mikä tahansa. Turisteille kylmä sää taas on eksoottinen kokemus, Ståhl kertoo.

Jotain vaikutusta kylmillä keleillä saattaa kuitenkin olla, sillä tänään pahimpien pakkasten väistyttyä oli myyty lähes 300 yksittäislippua iltapäivään kello 14 mennessä.

Päivän kävijämäärä tulee siis ylittämään reilusti edelliset päivät, sillä juuri illat ovat kylpylälle vilkasta aikaa.

Toukokuussa puhuttiin ihan eri lämpötiloista kun helmikuussa. 

Kylmä sää ei pelota Allas Sea Poolin uimareita 1:33

Meriveden sulana pito toi haastetta

Merikylpylän luonteeseen kuuluu, että pakkaskelit vaikuttavat sen toimintaan. Ståhl kertoo, että erityisen haasteen on tuonut merivesialtaan auki pitäminen pakkastenkin aikaan.

– Siinä on kokeitlu erikokoisia pumppuja ja systeemejä, ja nyt uskotaan, että löydettiin ratkaisu. Meriveden pitää kiertää jatkuvasti, ja se on suurin haaste, kun Suomenlinnan lauttakin jää jumiin jäihin, hän nauraa.

Lämpimissä altaissa tilanne on helpompi, sillä rakenteensa ansiosta ne toimivat eräänlaisina termoksina. Yön ajaksi altaiden päälle asetetaan kansi, joka pitää lämmön säilössä.

Tänä vuonna laajennus uuteen kaupunkiin

Allas Sea Poolin suunnitelmissa on Ståhlin mukaan laajennus muihin Suomen kaupunkeihin. Kaupunkia hän ei nimeä, mutta Ståhl uskoo uuden paikan olevan pystyssä tänä vuonna.

– Ihan pikapuoliin uskotaan asian ratkeavan, hän kertoo.

Vaikka merikylpylä on herättänyt kiinnostusta maailmalla asti, tässä vaiheessa tarkoitus on keskittyä kotimaan markkinoihin.

– Tämä on uniikki konsepti. Tällaista ei ole toista, missä olisi samanlainen palvelutarjonta, hän kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat