Ulkoilijat löysivät ruumiin Lohjalla – epäillään sydäntalvella kadonneeksi Eetuksi

Lohjalta on viime viikonloppuna miehen ruumis. Ruumis löytyi läheltä paikkaa, jossa 19-vuotias Eetu Suonkanta katosi viime tammikuussa. Poliisi oli pyytänyt kansalaisilta havaintoja ja vihjeitä Suokantaan ja tämän olinpaikkaan liittyen.

Viimeinen havainto Suonkannasta tehtiin 3. tammikuuta Maksjoentiellä Lohjalla. Ruumis löytyi kyseisen tien varressa olevasta metsiköstä, kun sivulliset ulkoilijat kulkivat alueella. Poliisin mukaan ruumis löytyi lumien sulamisen ansiosta.

Poliisi ei epäile ruumiiseen tai Suonkannan katoamiseen liittyvän rikosta, vaan se tutkii asiaa kuolemansyyntutkintana. Tulevissa tutkimuksissa on tarkoitus selvittää, onko ruumis kadonneen Suonkannan.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Vesa Forsström kertoo, että riippuu vaadittavasta tutkimusmenetelmästä, milloin ruumiin henkilöllisyys saadaan selvitettyä. Helpoimmillaan se voi olla tuntien asia, mutta jos tarvitaan ”pitkän kaavan” mukaisia tutkimuksia, voivat ne viedä parikin kuukautta.

Vaikka varmuutta vainajan henkilöllisyydestä ei ole, olisi poikkeuksellista, että niin lähellä katoamispaikkaa löytyisi toisen miehen ruumis.

– Se olisi hyvin erikoista, Försström, toteaa.

Miten kadonneita etsitään? 9:43
Miten kadonneita etsitään? Huomenta Suomessa vuonna 2017 asiasta kertoivat KRP:n ylikomisario Tero Haapala ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun johtaja Erkki Huovinen.

Lue myös:

    Uusimmat