Ukrainan ratkaisu yllätti Markku Kanervan, ikävät loukkaantumiset loivat haasteita – "Se harmittaa"

Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva oli ylpeä omiensa taistelutahdosta 1-1-tasapeliin päättyneessä Ukraina-ottelussa.

Huuhkajat haki Ukrainalta elintärkeän vieraspisteen jännittävien vaiheiden jälkeen. Suomi joutui takaa-ajajaksi noin 10 minuuttia ennen loppua, kun Ukraina siirtyi johtoon. Suomi ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan rynnisti Teemu Pukin johdolla tasoihin loppuminuuteilla.

Huuhkajat osoitti jo toisessa ottelussa perättäin vahvaa luonnetta nousemalla tappioasemasta rinnalle. Kanerva oli ylpeä suojattiensa suorituksesta.

– Olen ylpeä siitä, mitä henkistä kanttia joukkue jälleen osoitti. Fokus pysyy pelaamisessa, eikä tilanne horjauta henkisesti. He pysyvät pelisuunnitelmassa ja sitä kautta saadaan tulosta aikaan, Kanerva toteaa MTV Urheilulle puhelimitse.

Suomi tiedosti jo ennen ottelua, että Ukraina on äärimmäisen kova haaste. Ukraina onnistui kuitenkin yllättämään Kanervan lähtemällä otteluun erilaisella ryhmityksellä, jolla Kanerva heidän odotti pelaavan.

– Pieni yllätys oli heidän ryhmityksensä, jolla lähtivät peliin. Toki näimme Ranska-pelin, mutta odotimme heidän palaamaan vanhaan käyttämäänsä (ryhmitykseen). Toisaalta kävimme sen nopeasti läpi ja pystyimme reagoimaan siihen. Saimme suht hyvin eliminoitua heidän keskikenttäpelaajansa, Kanerva kertoo.

Haasteita Kanervalle loi myös ikävät loukkaantumiset. Albin Granlund, Rasmus Schüller ja Joni Kauko joutuivat jättämään kentän vammojen vuoksi, eikä taktisille vaihdoille jäänyt sijaa.

– Se harmittaa, että loukkaantumisten takia jouduimme tekemään kaikki vaihdot. Ei jäänyt enää mahdollisuutta taktisiin vaihtoihin.

Varsinkin Granlundin loukkaantuminen aiheutti huolta päävalmentajassa. Granlund sai voimakkaan osuman päähänsä ottelun avausjaksolla ja joutui jättämään kentän.

– Katsotaan tarkemmat tutkimukset. Toivottavasti ei mitään vakavampaa. Aikamoinen tälli tuli päähän. Toivotaan, ettei ole mitään aivotärähdystä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja