Ukrainalta suoraa puhetta Venäjän ohjuksista – nämä neljä "vihollista" syövät venäläisraketit

Venäjän laukaisemat 50 ohjusta maksavat 10 miljoonaa kappaleelta 4:16
Venäjän laukaisemat 50 ohjusta maksavat 10 miljoonaa kappaleelta.

Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov nimesi tänään neljä tekijää, jotka hänen mukaansa vaikuttavat Venäjän ohjusarsenaalin hupenemiseen, uutisoi yhdysvaltalaislehti Newsweek.

Reznikovin mukaan Ukrainan "loistava" ilmapuolustus, Venäjän "kyvyttömät" ohjusjoukot, länsimaiden asettamat talouspakotteet sekä yksinkertaisesti aika ovat pahentamaan Venäjän ohjusvarastojen tilannetta.

Reznikov kertoi asiasta Twitterissä ja samassa yhteydessä hän jakoi tarkan listan ohjuksista, joita Venäjällä on vielä jäljellä.

Julkaisun mukaan Venäjällä oli sodan alkaessa 11 227 ohjusta, mutta nyt sillä olisi enää jäljellä 8 476 ohjusta. Luvut ovat Ukrainan arvioimia lukuja eivätkä muut riippumattomat tahot ole pystyneet niitä varmistamaan.

Se tiedetään varmasti, että Venäjä on kohdistanut viime viikkojen aikana useita ohjusiskuja eri puolille Ukrainaa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Zelenskyi: Venäjä ampunut ainakin 85 ohjusta tiistain aikana 0:33
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi viikko sitten 15. marraskuuta, että Venäjä olisi ampunut päivän aikana ainakin 85 ohjusta Ukrainaan.

Ukrainan puolustusministeriön tiedusteluosasto julkaisi marraskuun alussa raportin, jossa se väitti, että Venäjällä olisi enää vain 120 kappaletta nykyaikaisia Iskander-ohjuksia jäljellä.

Nyt puolustusministeri Reznikovin jakamassa julkaisussa näyttäisi siltä, että Venäjällä olisi kyseisiä ohjuksia yksi vähemmän eli 119 kappaletta.

Venäjällä ongelmia kalustonsa kanssa

Newsweekin mukaan Venäjä on joutunut viime viikkoina kääntymään Valko-Venäjän varastojen puoleen. Venäjä on turvautunut myös Iraniin erityisesti dronejen osalta. 

Myös Britannian puolustusministeriö on puhunut syksyllä Venäjän kalusto-ongelmista ja erityisesti sen kokemista tappioista. Britannian mukaan Venäjä olisi menettänyt esimerkiksi lokakuun puolivälissä vain yhden päivän aikana jopa yli 40 panssaroitua henkilöstönkuljetusvaunua. 

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov myönsikin lokakuussa, että Venäjällä on ongelmia varusteiden kanssa.

Ukrainan puolustusministeriö jakaa Twitterissä päivittäin arvion venäläisjoukkojen kärsimistä tappioista. Tänään Ukrainan mukaan Venäjä olisi menettänyt muun muassa jopa 400 sotilasta ja 12 tykkiä.

Lue myös:

    Uusimmat