Ukraina on pyytänyt Suomelta neuvotteluapua terästehtaalle piiritettyjen vapauttamiseksi

Video näyttää: Tällaiselta taistelu näyttää Azvostalin terästehtaalla Mariupolissa 1:06
Video näyttää: Tällaiselta taistelu näyttää Azvostalin terästehtaalla Mariupolissa.

Ukrainan viranomaiset ovat olleet yhteydessä useisiin maihin, myös Suomeen, jotta Azovstalin terästehtaalla Mariupolin satamakaupungissa piiritettynä olevat ukrainalaissotilaat saataisiin evakuoitua, kertoo Ukrainan valtiollinen uutistoimisto Ukrinform.

Suomelta, Turkilta, Sveitsiltä ja Israelilta toivotaan neuvotteluapua Venäjän kanssa käytäviin keskusteluihin. Ukrainan apulaispuolustusministerin Hanna Maliarin mukaan sotilaita ei saada pois tehtaalta, koska Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole siihen suostunut.

– Teemme koko ajan paljon Azovstalin puolustajien vapauttamiseksi, mutta kyseessä on sotilasoperaatio, josta ei voi kertoa julkisuuteen. Voimme puhua tästä avoimesti omaisten kanssa, koska heillä on oikeus tietää. Toivon todella, että valtaosa asioista olisi ratkaistu, mutta Putin ei vain yksinkertaisesti halua vapauttaa Azovstalin puolustajia.

Maliarin mukaan Ukraina on ollut yhteydessä myös lähes kaikkiin kansainvälisiin organisaatioihin, jotta sotilaat saataisiin pois tehtaalta.

Azovstalin tehdaskompleksin alueella on edelleen satoja ukrainalaissotilaita, joista osa on vakavasti haavoittuneita.


Lue myös:

    Uusimmat