Uimapuku vai bikinit? Suomalaiset paljastivat mieltymyksensä

Kesä 2013 on ollut hyvin lämmin ja aurinkoinen ja kesäiset kelit ovat ajaneet kylmään tottuneet suomalaisetkin rannoille, mutta millaisissa uima-asuissa suomalaiset viihtyvät? AVA otti selvää.

Seksikkäät bikinit vai käytännöllinen uimapuku? AVAlaiset kertoivat kyselyssä, millaisessa uima-asussa he viihtyvät rannoilla hellesäällä.

Sopivat bikinit löytyvät yllättävän helposti

AVAn kyselyyn vastanneista 72 prosenttia paljasti viihtyvänsä kesällä bikineissä. Valintaa perusteltiin muun muassa käytännöllisyydellä, näyttävyydellä ja sillä, että istuvat bikinit ovat helpompi löytää kuin hyvin istuva uimapuku.

"Viihdyn bikineissä, koska olen vihdoin saanut vartaloni sellaiseksi, että niitä voin pitää ilman että vedän mahaa sisään. Valitsen bikinit myös sen takia, että rusketusta tulee enemmän."

"Bikineissä, koska siten kerään eniten katseita!"

"Selkäni on pitkä ja olen hoikka, joten oikeankokoista uimapukua on vähän haastava löytää."

"Valitsen bikinit, koska olen nuori, itsevarma ja minulla on hyvä kroppa."

"No, ikä saattaa vaikuttaa siihen, että viihdyn paremmin bikineissä. Uimapuku tuntuu ahdistavalta ja ei sen käyttöön vaan totu. Tai pitkän ajan jälkeen saattaa tottuakin, mutta ei kiitos, mieluummin bikinit."

"Itselleni sopivaa uimapukua on vaikea löytää. Selkäni on pitkä ja peffakin roikkuu vähän, joten bikinit näyttävät päällä paremmilta!"

"Olen pitkä ja minun on todella vaikea löytää uimapukua, jossa olisi riittävästi pituutta. Jos ostan isomman koon, niin leveys kasvaa, mutta pituus ei riitä. Säädettävät olkaimet olisi pelastus, mutta harvemmin niitä on! Ja uimapuku ahdistaa auringonpaisteessa, joten bikinit päälle vaan!"

"Bikinit kuuluvat rannalle. En voisi kuvitellakaan meneväni perusuikkareissa rannalle aurinkoa ottamaan. Uimahalliin valitsen tietysti uikkarit, kun uidaan tosissaan."

"Viihtyisin paremmin uimapuvussa, mutta ylä- ja alaosani ovat eri kokoa, jolloin minun on mahdotonta löytää sopivankokoista, hyvin istuvaa uimapukua. Valitsen siis bikinit."

Uimapuvun käytännöllisyys kiehtoo

AVAn kyselyyn vastanneista 28 prosenttia kertoi valitsevansa kesäisille rantareissuilleen ylleen ehdottomasti uimapuvun. Useat vastaajat totesivat, että uimapuku on paras tapa korostaa vartalon parhaita puolia.

"Uimapuvulla saa peitettyä ruman vatsan."

"Ei voi näillä möhömakkaroilla esiintyä edes kotiväelle."

"Uimapuvussa, koska mahassani on pitkä arpi navan kohdilla enkä jaksa ihmisten tuijottamista ja kyselyitä. Arpi on johtuu lapsena tehdystä leikkauksesta, enkä jaksa selittää elämäntarinaani jokaiselle uteliaalle."

"Uimapuvussa – jo hoikasta lapsuudesta ja nuoruudesta tähän ylipainoiseen keski-ikään saakka. Ja varmasti vanhanakin. En välitä istuskella tai makailla rannalla, vaan uida. Vähintään puoli tuntia kerrallaan."

"Uimapuku peittää vatsamakkarat."

Kyselyyn vastasi 276 AVAlaista.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja