Mainos

Uhkaako koaloja sukupuutto? Asiantuntijan mukaan jopa tuhat koalaa on kuollut Australian metsäpaloissa: "Menettäminen olisi katastrofaalista"

0:40
Katso video: Pelastajat hakevat koaloja turvaan Australiassa

Australian metsäpaloilla voi asiantuntijoiden mukaan olla dramaattisia seurauksia koalakantaan.

Australiassa itäosissa roihuavat laajat metsäpalot ovat aiheuttaneet tukalia oltavia villinä eläville koaloille.

Pelastustyöntekijät ovat löytäneet palaneista metsistä useita pahasti loukkaantunteita koaloja, jotka ovat kärsineet palovammoista sekä pahasta nestehukasta.

"Jos lasketaan yhteen kaikki kuolemat, niin metsäpalot ovat voineet tappaa jopa tuhat koalaa viimeisen kahden kuukauden aikana."

Australian koalasäätiön puheenjohtaja Deborad Tabartin mukaan metsäpalot ovat toistaiseksi tuhonneet jopa 80 prosenttia koalojen elinympäristöstä. Ympäristö on kärsinyt ylipäätään jo pitkään pitkäaikaiskuivuudesta sekä metsien hävittämisestä.

– Jos lasketaan yhteen kaikki kuolemat, niin metsäpalot ovat voineet tappaa jopa tuhat koalaa viimeisen kahden kuukauden aikana, Tabart kertoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Uudessa Etelä-Walesissa kuolee 16 koalaa päivässä.

Uhkaako lajia sukupuutto?

Tabart arvioi, että esimerkiksi koalojen tärkeimmän ravintolähteen, eli eukalyptuspuiden uudelleen kasvattaminen tulee vaatimaan useiden kuukausien työtä.

"Uudessa Etelä-Walesissa ei ole enempää kuin 16 000-18 00 koalaa. Näin monen koalan menettäminen olisi katastrofaalista."

Jos elinalue pienenee entisestään, voi koaloja uhata jopa sukupuutto. 

– Uudessa Etelä-Walesissa ei ole enempää kuin 16 000-18 00 koalaa. Näin monen koalan menettäminen olisi katastrofaalista. 

Tabart huomauttaa, että populaation pieneneminen entisestään tekee pitkällä aikavälillä lajin elinkelpoisuudesta yhä epätodennäköisempää.

Ihmiset haluavat auttaa

Tabart on kehottanut Australian pääministeri Scott Morrisonia ryhtymään välittömiin toimiin kannan elvyttämiseksi.

Positiivista on kuitenkin se, että ihmiset ovat heränneet haluun auttaa pulassa olevaa kantaa.

GoFundMe-varainkeruusivustolla aloitettu kampanja koalojen auttamiseksi on kerännyt enemmän rahalahjoituksia, kuin yksikään sivustolla tänä vuonna aloitettu kampanja. Varoja on onnistuttu keräämään uutisen kirjoittamishetkellä jo lähes 1,5 miljoonaa euroa.

Joukkorahoituskampanja kerää varoja Port Macquarien koalasairaalalle, jonka on tarkoitus hankkia eläimille automatisoituja juoma-asemia. 

Lähde: Metro.co.uk

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja