Ufotutkija kummissaan Nasan lausunnoista: "Kuumaa perunaa pyöritellään – takana täytyy olla joku äly"

Ufotutkija kummissaan Nasan lausunnoista uusiin löydöksiin: "Takana täytyy olla joku äly" 2:10
Ufotutkija kummastelee Nasan lausuntoja uusista löydöksistä.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa piti loppuviikosta tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi ottavansa aiempaa suuremman roolin maassa tehtyjen ufohavaintojen tutkimisessa. Suomen Ufotutkijoiden puheenjohtaja Heikki Kulju ihmettelee tilaisuuden vähäistä antia ja siellä kuultuja väittämiä. 

Kuljun mukaan varsinaista aihetta kierretään kuin kuumaa perunaa. Hän kiinnitti huomiota useisiin seikkoihin, mutta erityisesti häntä oudoksuttaa se, miten vähän tiedotustilaisuudessa varsinaisesta aiheesta sanottiin.

– Kaikki ufotutkijat tietävät, että Nasa on asioista selvillä. Heillä on pitkä historia ja he tietävät UFO-ilmiöistä valtavasti, siitä ei ole hetkenkään epäilystä.

Juttu jatkuu linkin ja videon jälkeen.

Katso video: Meksikossa esiteltiin "avaruusolentojen" jäännöksiä

Meksikossa esiteltiin "avaruusolentojen" jäännöksiä 0:52

Kulju muistuttaa, että Yhdysvalloissa on viime aikoina järjestetty erilaisia tilaisuuksia, joissa on käsitelty havaintoja tunnistamattomista lentävistä esineistä. Nasan tilaisuudessa näihin ei kuitenkaan otettu kantaa.

– Siellä sanottiin muun muassa, että Nasa ei kerro tapauksista, joita laivaston lentäjät ovat paljastaneet tai joita kongressissa ja senaatissa on käsitelty viime kesän aikana. Se kummastuttaa.

Nasan tilaisuudessa esiintyi nelihenkinen paneeli, jolta myös yleisö pääsi esittämään kysymyksiä. 

– Panelistit puhuivat ikään kuin ei olisi aiempaa dataa näistä tapahtumista. Tuli olo, että he olivat aivan vihreää aloittelijaporukkaa tai sitten he teeskentelivät täysin tietämätöntä. 

– Jäi sellainen maku, että Nasassa oli viimeinkin herätty siihen, että heidänkin on jollakin tavalla otettava kantaa. Epäilen, että tiedotustilaisuudella pyrittiin lähinnä rauhoittamaan tilannetta, koska näistä asioista on tullut niin paljon informaatiota korkealta tasolta, Kulju toteaa.

Ufo vai UAP?

Ufoista (unidentified flying object eli tunnistamaton lentävä asine) on alettu viime aikoina käyttää enenevissä määrin lyhennettä UAP (Unidentified Aerial Phenomena eli tunnistamaton ilmiö ilmassa). 

Kuljun mukaan lyhenteen vaihtamisen taustalla on uuden termin ufo-määritelmää neutraalimpi kaiku, joka helpottaa tiedeyhteisön mukaantuloa aiheesta käytävään keskusteluun. 

– UAP on eri lyhenne mutta sama asia. Siitä on alettu käyttää, että myös tiedemiehet voivat ottaa kantaa. Siitä syystä he keksivät tämän uuden lyhenteen, joka tarkoittaa kyllä samaa.

Havaintoja joka puolelta maailmaa

Ufotutkijaa oudoksuttaakin monien ihmisten ajatus siitä, että muualta maailmankaikkeudesta ei voisi löytyä älykästä elämää.

– Maapallolla edelleen kuvitellaan, että jossain voi olla jotain bakteereita, mutta että yhtä älykästä porukkaa kuin me olemme, ei voi löytyä mistään muualta.

– Tästä ajatuksesta on nyt ihan pakko luopua, koska näitä havaintoja on niin pitkältä ajalta ja joka puolelta maailmaa. Se ei koske USA:ta tai Suomea vaan koko maailmaa ja näistä ilmiöistä kysellään. 

Kuljun mielestä Nasan tilaisuuden suurin anti olikin ehkä se, että asioista puhutaan nyt enemmän myös julkisuudessa.

– Aiemmin on keksitty näille ilmiöille aivan älyttömiä ja lapsellisia selityksiä, vaikka muuta dataa on ollut, Kulju väittää.

"Takana täytyy olla joku äly"

Kulju nostaa esille sen, että pääasia koko keskustelussa eivät kuitenkaan ole itse ufot eli lentävät tunnistamattomat esineet vaan se, mitä niiden taustalla on.

– Tunnistamattomat alukset eivät ole mitään teräspalloja, jotka tuolla leijailevat ja yksinään lentelevät. Jotain näiden lentolaitteiden takana on. 

– Se on se varsinainen kysymys ja sitä nyt pyöritellään kuin kuumaa perunaa eikä oteta todellista asiaa käsittelyyn. Ufojen takana täytyy olla joku äly, mikä tarkoittaa muita sivilisaatioita, Kulju väittää.

Lue myös:

    Uusimmat