Mainos

Tyynynpäällisten ja lampunvarjostimien uudet kuviot

Jos et löydä kaupoista lampunvarjostimia ja koristetyynynpäällisiä, joissa olisi omaan kotiisi sopivat värit ja kuviot, voit maalata ja kuvioida ne myös itse. Paperi- ja kangaspintaisten lampunvarjostimien sekä luonnonmateriaalista valmistettujen tyynynpäällisten maalaamiseen sopivat hyvin vesiliukoiset kangasvärit. Haluamasi kuviot voit tehdä helppokäyttöisillä Tulip-koristeväreillä. Pidätpä sitten raidoista, pilkuista, kukista tai vaikka yksivärisestä pinnasta, näillä materiaaleilla saat kotisi lampunvarjostimet ja tyynynpäälliset juuri sen näköisiksi kuin itse haluat.

Tyynynpäällisen koristelu

Aseta tyynynpäällisen sisään muovi, jotta väri ei sotke tyynynpäällisen toista puolta. Laita tyynyliinan sisään muovin alle tueksi kartonkia. Tyynynpäällisen voi koristella kangasväreillä sekä Tulip-koristeväreillä tai pelkillä Tulip-väreillä.

Pursota väriä suoraan kankaan pintaan värituubin kapealla pipettikärjellä. Paina kuvioita tehdessäsi väripullon kärkeä kevyesti kankaan pintaan vasten, jolloin väri kiinnittyy paremmin kankaan kuituihin.

Anna kuvioiden kuivua hyvin. Kuivuttuaan kuviot ovat pesunkestäviä. Pese koristellut tekstiilit koneessa 40 asteessa tai käsin. Silitä koristeltu kohta nurjalta puolelta ohuen liinan läpi.

Kangasväreillä kuvioiminen

Hahmottele suunnittelemasi kuviot halutessasi kevyesti lyijykynällä tyynyliinan pintaan. Maalaa kangasvärikuviot tyynyliinaan ja anna kuvion kuivua hyvin. Kiinnitä kangasvärikuviot pesun kestäviksi silittämällä nurjalta puolelta ohuen liinan läpi viiden minuutin ajan. Viimeistele halutessasi kangasvärikuvioilla koristeltu tyynynpäällinen Tulip-väreillä.

Lampunvarjostimen koristelu

Myös lampunvarjostimen voi koristella Tulip-väreillä. Valitse paperi- tai kangaspintainen lampunvarjostin. Pursota väriä suoraan varjostimen pintaan värituubin kapealla pipettikärjellä. Paina kuvioita tehdessäsi väripullon kärkeä kevyesti varjostimen pintaan vasten. Anna kuvioiden kuivua hyvin.

Kangasväreillä kuvioiminen

Hahmottele suunnittelemasi kuviot halutessasi kevyesti lyijykynällä lampunvarjostimen pintaan. Maalaa kuviot varjostimeen tai maalaa halutessasi koko varjostin samalla värillä. Tarkista vielä, miltä kuviosi näyttävät kun laitat varjostimen kiinni valaisimeen. Korjaa tarvittaessa väripintoja. Anna kangasvärin kuivua hyvin. Myös lampunvarjostimen kuviot voi viimeistellä Tulip-väreillä.

 • Lefranc & Bourgeois kangasvärit sekä Tulip-koristevärien myynti:
 • Hyvin varustetut tavaratalot, askarteluliikkeet ja taiteilijantarvikeliikkeet
 • Tiedustelut HanArt Oy, Järvenpää p. 09-279 0830 tai info@hanart.fi, www.hanart.fi

Mallien suunnittelu ja toteutus: Hanna Sumari ja Viivi Vatanen

(T.i.l.a. 12.4.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.