"Tyttöjen ei kuuluisi pelata", sanottiin 7-vuotiaalle lapselle – äiti vastasi väitteeseen kuvaamalla videon, joka räjähti somessa

Kanadalainen Ashlynn Jolicoeur sai 7-vuotiaana kuulla joukkuetoverinsa vanhemmalta, että hänen pitäisi siirtyä baseballista softballin pariin. Äidin julkaisema video osoittaa, että hänen tyttärensä on täysin oikeassa paikassa. 

Nyt jo kahdeksan vuotta täyttänyt Ashlynn Jolicoeur on ollut innostunut baseballista taaperoikäisestä asti. Hän pelasi poikien kanssa. Ja hyvin pelasikin. Hänet valittiin juniorijoukkueen parhaaksi pelaajaksi. 

Valinnan jälkeen erään pelaajan vanhempi sanoi, ettei tyttöjen pitäisi pelata poikien kanssa baseballia, vaan siirtyä pehmeämpään versioon, softballiin. 

Ashlynn ei syttynyt muutosehdotuksesta, vaan halusi jatkaa baseballin parissa. Hänet kuitenkin karsittiin seuraavan kauden joukkueesta.

"Emme aseta rajoja"

Kanadalainen nousi julkkikseksi, kun hänen Instagram-tilin avannut äitinsä julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa taidot tulevat esille. Äiti halusi todistaa muillekin, että tytär on pelipaikkansa arvoinen. Video on kerännyt tähän mennessä viisi miljoonaa katselukertaa sekä kymmeniä tuhansia jakoja ja tykkäyksiä.

Ashlynn saikin kutsun Rockfordissa järjestettävään National Girls Baseball Tournament -tapahtumaan. 

Isä Dan Therien kertoi CBC:n jutussa tapauksesta, jossa hänen tyttärensä harrastus kyseenalaistettiin. 

– Kerroin hänelle, että Ashlynn on baseballin pelaaja, emmekä aseta rajoja lasten unelmissa, hän sanoi. 

Uusi joukkue löytyi

Kaikki kääntyi hyväksi, sillä Ashlynn pääsi toiseen joukkueeseen, jonne hänet hyväksytään varauksetta. 

– Hän rakastaa valmentajia ja joukkuekavereita ja sopeutuu hyvin joukkoon. Pojat rakastavat hänen kanssaan pelaamista. Hän on vain yksi pelaaja joukkueesta. Hän on vahva pelaaja ja hyvä joukkuetoveri, Therien sanoi Durham Regionissa

Urheilullisen perheen pojat Blake ja Camden pelaavat Toronto Blue Jaysin junioriohjelmassa. Ashlynn nauttii jääkiekosta, lumilautailuista ja voimistelusta, mutta baseball on hänen suosikkilajinsa. 

– Näyttää, että hän on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tyttöjen ja naisten baseball on kasvussa Kanadassa ja USA:ssa.

Lue myös:

    Uusimmat