Tyson Furyn uho oli totta: Oleksandr Usykille kolahti postia

Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta 0:32
Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta.

Viime lauantaina nyrkkeilyn jättiottelun hävinnyt Tyson Fury on käyttänyt sopimuksessaan olleen pykälän raskaansarjan kiistattomaksi mestariksi nousseen Oleksandr Usykin haastamisesta.

Asian vahvistaa Furyn promoottori Bob Arum  talkSPORTille. Arumin mukaan uusinta on luvassa loppuvuodesta tai vuoden 2025 alussa jälleen Saudi-Arabian Riadissa.

– Tiedän, että Tyson on innokas uusintaotteluun, Arum kommentoi Sky Sportsille.

– Luulen, että se tulee olemaan marraskuussa tai joulukuussa, koska lokakuussa sitä ei voi järjestää. Kaverit ovat harjoitelleet koko vuoden ja paluussa harjoituksiin nyt ei ole mitään järkeä, hän perustelee.

Usyk nousi raskaansarjan kiistattomaksi mestariksi otettuaan haltuunsa neljän suurimman liiton mestaruusvyöt yhtäaikaisesti.

Ukrainalainen Usyk joutuu kuitenkin todennäköisesti luopumaan IBF-liiton tittelistään, sillä ei pysty kohtaamaan Fury-uusinnan takia pakolliseksi haastajaksi nimettyä kroatialaista Filip Hrgovicia.

Nyrkkeilytoimittaja Michael Benson jakoi perjantaina X-tilillään tiedon, jonka mukaan Usyk on virallisesti pyytänyt poikkeuslupaa IBF-tittelin pitämiseksi uusintaottelustaan huolimatta.

Hajaäänin tullut tappio oli Furylle uran ensimmäinen. Promoottori Arumin mukaan 35-vuotiaan Furyn uraa suunnitellaan pitkälle tulevaisuuteen. Vuonna 2025 The Gypsy Kingin on määrä kohdata toinen brittiottelija Anthony Joshua huolimatta Usyk-uusinnan lopputuloksesta.

– Sen ottelun täytyy toteutua, koska siitä puhutaan niin paljon Britanniassa. Olisin todella yllättynyt, jos se ottelu ei toteutuisi Wemblaylla vuoden 2025 puolivälissä, Arum sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat