Oleksandr Usykin tilanteessa käänne – "Se on heidän oikeutensa"

Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta 0:32
Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta.

Oleksandr Usyk saattaa sittenkin säilyttää IBF-liiton mestaruusvyönsä ja puolustaa sitä mahdollisessa uusintaottelussa Tyson Furya vastaan.

Usyk voitti Furyn varhain sunnuntaina Saudi-Arabian Riadissa käydyssä ottelussa hajaäänituomilla ja nousi raskaansarjan kiistattomaksi mestariksi. Välittömästi ottelun jälkeen alkoivat puheet kaksikon uusintaottelusta. Pian kuitenkin uutisoitiin, että Usyk joutuisi todennäköisesti luopumaan IBF-liiton mestaruusvyöstään liiton sääntöjen vuoksi, eikä uusintaottelussa näin olisi panoksena kiistattoman mestarin asema. 

IBF:n sääntöjen mukaan Usykin tulisi puolustaa mestaruusvyötään seuraavaksi liiton pakollista haastajaa Filip Hrgovicia vastaan, mikä ei uusintaottelun toteutuessa olisi mahdollista. IBF on aiemminkin vastaavassa tilanteessa nostanut haastajan seuraavan kamppailun titteliottelun asemaan.

Kroatialainen Hrgovic kohtaa kesäkuun alussa britti-iskijä Daniel Dubois'n.

Tilanteeseen voi kuitenkin tulla muutos. IBF-liiton puheenjohtaja Daryl Peoples sanoo World Boxing Newsin haastattelussa, että Usyk saattaa sittenkin saada pitää mestaruusvyönsä. 

– IBF:n sääntöjen mukaan jokainen hallitseva mestari voi pyytää poikkeusta. Jokainen hallitseva mestari voi pyytää poikkeusta mihin tahansa IBF:n sääntöön. Se on heidän oikeutensa, Peoples sanoi.

– Tällä hetkellä Hrgovic–Dubois-ottelussa ei ole panoksena mestaruutta. Se on tämän hetken tilanne. Asianosaiset varmasti tekevät kulisseissa päätöksiä ennen kuin minua lähestytään asian tiimoilta.

Kun mahdollisuus pyytää poikkeamista säännöistä on olemassa, aikoo Usykin leiri siihen tarttua.

– Tietysti pyydämme poikkeusta, promoottori Aleksandr Krassjuk sanoi World Boxing Newsille.

 

Lue myös:

    Uusimmat