Työpaikkansa menettänyt Red Bull -kuljettaja kilpailee ensi kaudella DTM-sarjassa

F1-tallipaikkansa Red Bullilla Sergio Pérezille menettänyt Alexander Albon kilpailee ensi kaudella DTM-sarjassa.

Albon, 24, toimii ensi kaudella Red Bullin kolmoskuljettajana F1:ssä, joten hänen DTM-kilpailukalenterinsa rakennetaan niin, ettei siinä tule päällekkäisyyksiä GP-viikonloppujen kanssa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Albon on varmuudella sivussa DTM-kauden kolmannesta, seitsemännestä ja yhdeksännestä eli viimeisestä kilpailuviikonlopusta. Hän on mahdollisesti sivussa myös kauden toisesta kilpailuviikonlopusta riippuen siitä, järjestetäänkö se kesäkuun toisena vai kolmantena viikonloppuna.

Albon kilpailee DTM:ssä Red Bullin tuella. Hänen tuleva tallinsa ja autonsa ei ole vielä tässä kohtaa tiedossa. Myös se vahvistetaan myöhemmin, kuka ajaa Albonin tilalla niinä viikonloppuina, kun hän on kiinni F1-velvoitteissaan.

Myös Red Bullin junioriohjelmaan kuuluva Liam Lawson, 18, ajaa ensi kaudella DTM-sarjassa, Albonin kanssa samassa tallissa.

– Kovatasoinen, GT3-autoilla kilpailtava DTM-sarja on mielenkiintoinen alusta ja todellinen haaste molemmille, Red Bullin moottoriurheiluneuvonantaja Helmut Marko perustelee päätöstä DTM:n tiedotteessa.

– On Alex Albonin kaltaisia F1-kuljettajia, kolminkertaisen mestarin René Rastin kaltaisia DTM-kuljettajia, GT-ammattilaisia ja nuoria lahjakkuuksia, kuten Liam Lawson. Tämä on juuri sellainen laadukas sekoitus, jollaisen haluan nähdäkin kaudella 2021. On myös täydellistä, että F1-mestari Jenson Button on jo ilmoittanut oman tallinsa sarjaan, DTM-sarjan promoottori, entinen F1-kuljettaja Gerhard Berger sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat