Työntekijällä koronatartunta – Hyundai sulki tehtaansa Etelä-Koreassa

Tarttuuko virus lemmikkeihin? Ovatko astmaatikot vaarassa? Vastaamme nyt MTV Uutisten lukijoiden koronaviruskysymyksiin 9:34
MTV Uutiset Live etsi vastaukset lukijoiden kysymyksiin koronaviruksesta.

Uutistoimisto Reuters kertoo autovalmistaja Hyundain sulkeneen yhden tehtaan Etelä-Koreassa tänään perjantaina. Syynä on työntekijän koronatartunta.

Hyundain tehdas Etelä-Korean Ulsanissa on suljettu tänään perjantaina sen jälkeen, kun työntekijästä otettu koronavirusnäyte osoittautui positiiviseksi.

Valmistajan mukaan tartunnan saaneen työntekijän kanssa tekemisissä olleet kollegat on testattu ja heidät on asetettu toistaiseksi kotieristykseen. Tehtaassa suoritetaan perusteellinen desinfiointi, mutta aikataulua toiminnan jatkumisesta ei ole kerrottu.

Tehtaan sulkeminen on iso takaisku korealaisvalmistajalle, joka oli juuri palaamassa normaaliin päiväjärjestykseen tehtaillaan.

Hyundailla on Ulsanissa viisi tehdasta, joissa se valmistaa noin kolmanneksen kaikista autoistaan. Suljetussa tehtaassa valmistetaan muun muassa Tucsonia ja Santa Fetä, jotka ovat suomalaisillekin tuttuja katumaastureita.

Etelä-Koreassa on todettu eniten koronavirustartuntoja Kiinan ulkopuolella. Maan viranomaiset ovat raportoineet 256 uudesta tartunnasta tänään perjantaina, mikä nosti potilaiden määrän maassa jo yli kahteen tuhanteen.

Lue myös:

    Uusimmat