Tyhjillään oleva kesämökki vuokralle? Ota nämä asiat huomioon!

Mökin kulut voi saada katettua asettamalla mökin vuokralle siksi aikaa, kun ei itse ehdi käyttämään sitä.

Suomalaiset ovat mökkikansaa ja monen kesämökki seisoo tyhjillään suuren osan vuodesta. Tyhjän mökin voi kuitenkin laittaa tuottamaan, sillä kesämökki on suosittu vuokrakohde.

Vuokralaiset arvostavat nykyään mökissä erityisesti johtovettä ja sisävessaa. Asiakkaat haluavat käydä saunan jälkeen puhtaassa suihkussa ja vesivessassa. Moni arvostaa myös astianpesukonetta ja muita lomailua helpottavia kodinkoneita.

– Vesijohtovesi ja sisävessa ovat nykypäivän mökinvuokrausmarkkinoilla jopa itsestäänselvä asia, sanoo Nettimökin myyntipäällikkö Sebastian Lagerlöf.

Sijainti tuo mökille lisäarvoa

Toisaalta mökille tuo lisäarvoa myös sen sijainti. Ota huomioon mökkisi ympäristössä olevat harrastusmahdollisuudet, kuten hyvät kalastusapajat ja metsästysmaat. Monet etsivät mökkiä juuri näihin tarkoituksiin, eivätkä välitä muista yksityiskohdista niin paljon. Innokkaalle metsästäjälle voi hyvin kelvata vanhanaikainen mummonmökki, jos harrastusmahdollisuus toteutuu. Ekstraa on, jos pystyt auttamaan vuokralaista esimerkiksi tarvittavien lupien hankinnassa.

– Esimerkiksi hiihtokeskusten läheisyydessä olevat mökit ovat myös suosittuja, Lagerlöf sanoo.

Välitysfirmoja kannattaa vertailla huolellisesti

Mieti tarkkaan, haluatko käyttää mökkisi vuokraamisessa apuna välitysfirmaa vai hoitaa vuokrausjärjestelyt itse. Jos vuokraat mökkiäsi vain muutamaksi viikoksi vuodessa, kannattaa suosia ilmaisia palveluja, jotta lisäkuluilta vältytään. Jos harkitset vuokraavasi mökkiäsi pidemmiksi ajoiksi, voi olla kannattavaa valita välitysfirma avuksi.

Ennen välitysfirman valitsemista kannattaa kiinnittää tarkasti huomiota sopimusehtoihin. Jotkut firmat perivät prosentuaalisen korvauksen mökin vuokraustuloista. Esimerkiksi Nettimökissä etuna on, että vuokraushinta jää kokonaan vuokranantajan omaan taskuun. Mökkiä voi vuokrata myös esimerkiksi erilaisten ilmaisten ilmoituspalvelujen kautta, kuten sivustolla Tori.fi. Aktiivinen mökkien vuokrauksesta innostunut voi jopa tehdä oman verkkosivun. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos samalla omistajalla on monta mökkiä.

Ennen mökin laittamista vuokralle kannattaa tarkistaa, että mökin tiedot ovat varmasti oikein ilmoituksessa. Näin vältytään väärinkäsityksiltä ja hankaluuksilta. Lisäksi on tärkeää, että kuvat ilmoituksessa ovat mahdollisimman edustavat.

– Kuvat ovat tärkein osa ilmoitusta, sillä niiden perusteella asiakas tekee ostopäätöksensä, sanoo Lagerlöf.

Periaatteessa minkä tahansa mökin voi laittaa vuokralle. Vuokramarkkinoilta löytyy pienenpieniä mummonmökkejä ja monen sadan neliön huviloita, ja kaikille on oma kysyntänsä.

Vuokraamisella voi saada kulut katettua

Lagerlöf vuokraa itse omaa mökkiänsä, ja suosittelee muitakin mökinomistajia tekemään saman. Lagerlöfin mukaan mökin vuokraamisesta jää hyvin voitolle.

– Näen asian siten, että saan vuokralaisen avulla katettua mökin kulut, mutta saan silti olla mökissä ilmaiseksi haluamani viikot, Lagerlöf selittää.

Lagerlöf on järjestänyt asiansa siten, ettei hänellä kulu ollenkaan omaa aikaa mökin vuokraamiseen.

– Joka vuokrauksen jälkeen mökillä käy siivousfirma siivoamassa sen kuntoon, ja seuraavan asiakkaan saapuessa huolintayritys luovuttaa avaimet, Lagerlöf sanoo.

– Mökin vuokraaminen kannattaa ennemmin, kuin mökin pitäminen tyhjillään, mutta ei se mikään kultakaivos ole. Vuokraamisella saa kuitenkin mukavaa lisäansiota ja mökin kulut katettua, Lagerlöf toteaa.

Juttua on muokattu kello 9:26 ja siihen on lisätty tieto, miten voit itse vuokrata mökkiä netin välityksellä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat