Twitteriin uusi ominaisuus – olitko jo kaivannutkin tätä?

Miltä näyttäisi jos Sauli Niinistö twiittaisi kuin Donald Trump? 0:50
Miltä näyttäisi, jos Sauli Niinistö tviittaisi kuin Donald Trump? Katso hauska video!

Twitter on julkaissut uuden ominaisuuden, jossa käyttäjä voi valita tviittinsä poistuvan 24 tunnin päästä sen julkaisusta.

Twitter ilmoitti uudesta muutoksesta palveluun tyylilleen luonnollisella tavalla, eli tviittaamalla.

– Se asia, jota et tviitannut, mutta halusit, mutta et tehnyt sitä, mutta olit jo lähellä, mutta ajattelit lopulta, että nääh. Meillä on nyt sinulle paikka sitä varten – Fleets! Saatavilla tästä päivästä lähtien.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Tviitissä oleva video selittää ominaisuutta vielä tarkemmin. Käyttäjä voi siis jatkossa kirjoittaa tekstin, jakaa toisen käyttäjän tviitin, julkaista kuvan tai julkaista videon, mutta julkaisut elävät vain 24 tuntia, jonka jälkeen ne häviävät automaattisesti.

Käyttäjän on myös mahdollista nähdä, ketkä katsoivat heidän julkaisunsa. Twitterin mukaan fleetseihin on myöhemmin tulossa saataville erilaisia tarroja ja mahdollisuus kuvata live-videota.

Kritisoitu omaperäisyyden puutteesta

Twitter muistuttaa muutoksen myötä entistä enemmän Instagramia. Samanlainen vaihtoehto on ollut olemassa jo pidempään myös Facebookissa ja Snapchatissa. Myös Twitter on tiedostanut palvelun omaperäisyyden puutteen ja ottanut siihen kantaa.

– Jotkut teistä ovat kertoneet tviittaamisen olevan epämukavaa, koska se tuntuu niin julkiselta ja pysyvältä, yhtiön julkaisemassa lausunnossa kerrotaan.

Palvelua testattiin ensin Brasiliassa, Intiassa, Italiassa ja Etelä-Koreassa.

– Koska julkaisut katoavat päivän päästä, Fleets auttoi ihmisiä tuntemaan olonsa turvallisemmaksi jakamaan henkilökohtaisia ja arkipäiväisiä ajatuksia, vaihtoehtoja ja tunteita.

Muista some-alustoista poiketen toiminto nostaa vuorokauden päästä poistuvat tviitit käyttäjän tilin kärkeen. Twitter kuvailee tviittien elävän kyseisellä paikalla omassa kuplassa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat