Facebookin deittailupalvelu saapui Suomeen – somejätin hihassa on valttikortti, joka auttaa löytämään "merkityksellisiä suhteita"

Mitä Facebook ajattelee sinusta? Näin tarkistat, millä perusteilla Facebook näyttää sinulle mainoksia 1:22
Mitä Facebook ajattelee sinusta? Näin tarkistat, millä perusteilla Facebook näyttää sinulle mainoksia.

Viime vuonna lanseerattu Facebook Dating julkistetaan tänään Suomessa. Uusi palvelu hyödyntää ihmisistä kerättyä henkilökohtaista dataa löytääkseen näille sopivan kumppanin.

Suomalaiset nettideittailijat saavat uuden sovelluksen arsenaaliinsa, kun Facebook tuo Facebook Dating -palvelun saataville myös Eurooppaan. Täysi-ikäisille tarkoitettu palvelu mainostaa itseään apukeinona löytää "merkityksellisiä ihmissuhteita" kiinnostuksen kohteiden, tapahtumien ja ryhmien avulla.

Somejätin valttikortti nettideittailumaailmassa on sen keräämä tieto käyttäjistään. Näin ollen Facebookilla on hyvät lähtökohdat samankaltaisten treffikumppanien löytämiseen.

Valinnainen laajennus

Facebook Dating on valinnainen ja erikseen käyttöön otettava laajennus. Palvelussa voi esimerkiksi jakaa tarinoita, tutkia potentiaalisia suhteita Facebook-kavereiden ja Instagram-seuraajien kanssa, etsiä treffikumppania tapahtumista ja ryhmistä sekä käydä virtuaalitreffeillä.

Epämiellyttävät käyttäjät voi ilmiantaa tai estää. Facebook Dating ei ehdota nykyisiä Facebook-kavereita pareiksi tai kerro heille, että profiili on luotu. Dating-profiili ei näy uutissyötteessä.

Facebook vakuuttaa käyttäjiä yksityisyydensuojasta

Kuten Facebookin käyttö ylipäätään, myös Dating-palvelun käyttöönotto vaatii sitä, että ihminen uskoo itsestään kerätyn datan yhtiön käsiin. Facebookilla on ollut useita tietoturvaskandaaleja.

Facebookin mukaan Dating-palvelu on rakennettu turvallisuus ja yksityisyys edellä. 

– Facebook on sitoutunut tekemään Facebook Datingista paikan, jossa ihmiset tuntevat olonsa mukavaksi etsiessään kumppania ja aloittamaan merkityksellisiä suhteita, tiedotteessa sanotaan.

Facebook Datingin lanseerauksen jälkeen on syntynyt yli 1,5 miljoonaa "matchia" niissä yli kahdessakymmenessä maassa, joissa ominaisuus on ollut saatavilla.

Lue myös:

    Uusimmat