Olitko jakamassa artikkelia kaverillesi lukematta sitä itse? Twitterin uusi ominaisuus iskee tähän väliin

Näin käytät iPhonea skannerina 0:34
Osaatko käyttää iPhonea skannerina? Ohjeet videolla!

Twitter testaa ominaisuutta, joka muistuttaa käyttäjää lukemaan artikkelin ennen sen jakamista.

Hillitäkseen väärän tiedon leviämistä ja spontaanin ajattelemattomia uudelleentwiittauksia Twitter testaa uutta ominaisuutta, joka kysyisi käyttäjiltä, ovatko nämä oikeasti lukeneet sisällön, jota aikovat jakaa eteenpäin, kertoo New York Post.

Uusi ominaisuus on jo joissain Android-laitteissa.

– Artikkelin jakaminen voi herättää keskustelua, joten saatat haluta lukea sen, ennen kuin twiittaat sen, Twitter selitti tiedotteessaan.

"Saatamme kysyä..."

Twitteriltä kerrotaan, että tarkoitus on edistää tietoihin perustuvaa keskustelua.

– Kun uudelleentwiittaat artikkelin, jota et ole avannut Twitterissä, saatamme kysyä, haluaisitko avata sen ensin.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että moni käyttäjä jakaa ja kommentoi linkkejä ja artikkeleja jo ennen niiden lukemista. Esimerkiksi Columbian yliopiston ja Microsoftin yhteistutkimuksessa vuonna 2016 havaittiin, että 59 prosenttia Twitterissä jaetuista linkeistä on sellaisia, joita ei koskaan klikata auki.

Twitter ei voi estää käyttäjiään jakamasta lukematta jättämäänsä sisältöä, mutta toivoo lisäävänsä hieman kitkaa hetkeen, jollojn käyttäjä voi tehdä toisenlaisen päätöksen. Hiljattain Twitter yritti puuttua myös presidentti Donald Trumpin kirjoituksiin merkitsemällä ensi kertaa presidentin twiitteihin faktantarkistuksesta kertovan sinisen huutomerkin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: New York Post


Lue myös:

    Uusimmat