Twitter alkaa varoittaa hakaristeistä – haluaa rajoittaa uusnatsien Twitter-käyttöä

Sosiaalisen median palvelu Twitter aikoo merkitä vihapuhetta edistäviä kuvia varoituksilla. Palvelun mukaan tällaisia kuvia ovat esimerkiksi hakaristit.

Twitter kieltää myös vihapuhetta ja väkivaltaa edistävien symbolien käytön käyttäjien profiilikuvissa. Palvelu aikoo jatkossa lisäksi poistaa vihapuheeseen ja väkivaltaan yllyttäviä twiittejä.

Toimilla yhteisöpalvelu yrittää rajoittaa alustansa käyttöä esimerkiksi uusnatsien ja viharyhmien tarkoitusperien ajamiseen.

Palvelu sanoo, että se aikoo myös sulkea väkivaltaa lietsovien järjestöjen käyttäjätilejä. Myös väkivaltaan tai vihaan kiihottavien käyttäjäniemien luominen kielletään.

Twitterin päätös on merkittävä muutos yhtiön aikaisempaan linjaan. Twitter on tähän saakka korostanut sananvapautta ja pysynyt erossa palvelun sisällä käytävästä keskustelusta.

Myös tämä linja on nyt muuttumassa, sillä sosiaalisessa mediassa toimivat ahdistelijat ja kiusaajat ovat onnistuneet karkottamaan palvelusta erilaisten vähemmistöjen edustajia ja esimerkiksi naisia.

Useat teknologia-alan yritykset ovat joutuneet harkitsemaan sääntöjensä muuttamista, koska rasistinen ja äärioikeistolainen liikehdintä on ollut kasvussa Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja