Twilight-tähti protestoi korkokenkäsääntöä – käveli paljain jaloin punaisella matolla

Twilight-elokuvista tuttu Kristen Stewart protestoi Cannesin elokuvajuhlilla.

Kristen Stewartilta nähtiin protestitempaus tämän vuoden Cannesin elokuvafestivaalien punaisella matolla. Näyttelijä käveli ensimmäisen valokuvaajaryppään ohi, minkä jälkeen Stewart riisui jalassa olleet korkokenkänsä ja jatkoi matkaansa kohti Jasper Pääkkösen tähdittämän Blackkklansman-elokuvan näytöstä.

Cannesin festivaalien säännöissä vaaditaan naisvieraita pitämään jalassaan korkokenkiä, tasapohjaiset kengät ovat naisilta kielletty. Vastapainoksi miehiä vaaditaan saapumaan paikalle puvussa.

Stewart kuuluu Cannesin elokuvafestivaalien tuomaristoon. Näyttelijän tempaus ei aiheuttanut vastustelua järjestäjiltä, vaan Stewart sai rauhassa kävellä katsomaan elokuvaa. Stewart on aiemmin kritisoinut korkokenkäsääntöä kovin sanoin.

– Asioiden on muututtava välittömästi. Jos kävelisin miehen kanssa punaisella matolla ja minulle sanottaisiin, että en pääse sisään, koska minulla ei ole korkokenkiä, sanoisin, että mieskään ei pääse, sillä hänelläkään ei ole korkokenkiä. Minua ei voi pyytää tekemään jotain, mitä miehen ei tarvitse. Ymmärrän puvun käytön, mutta naisten kuuluisi saada valita – korkokengät tai tasapohjaiset kengät, Stewart sanoi aiheesta vuonna 2016.

Lähde: USA Today

Lue myös:

    Uusimmat