TV-kanavat saivat valtavan viharyöpyn – miksi Christian Eriksenin elvytys päätyi lähetykseen?

8:55
Huuhkajien Tanska-ottelussa koettiin kauhunhetkiä, kun Christian Eriksen lyyhistyi maahan.

Suomen ja Tanskan välistä jalkapallon EM-kisojen ottelua seuranneet TV-katsojat järkyttyivät kuvista, joissa näytettiin nurmen pintaan lyyhistyneen Christian Eriksenin elvytystä.

BBC sai tämän lisäksi kovaa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa siitä, että Eriksenin kyynelehtivä vaimo etsittiin kuviin tapahtumien sattuessa. BBC:llä EM-kisoissa työskentelevä Gary Lineker pyysi Twitterissä anteeksi tapahtunutta.

– Ymmärrän, että jotkut teistä ovat järkyttyneitä näytetyistä kuvista (me olimme myös). Tämä oli kuitenkin järjestäjän lähettämää kuvaa, emmekä voi vaikuttaa niihin. Kuvan olisi pitänyt pysyä laajassa stadionkuvassa. Anteeksipyynnöt, Lineker kirjoitti.

Tanskalaistähti Eriksen oli tuupertunut kentän pintaan ottelun avauspuoliajan loppuminuuteilla. Häntä elvytettiin pitkään, minkä jälkeen hänet siirrettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. 

Tanskalaispelaajat tekivät suojamuurin Eriksenin eteen, että kuvat kauhistuttavasta tilanteesta ei välittyisi eteenpäin. TV-lähetyksessä kuva pysyi silti pitkään Eriksenissä. Ruotsin TV4:n lehdistöpäällikkö Ludvig Ternstedt kertoi, että tilanne oli kaikilla mailla sama.

– Se on kansainvälinen kuvayhteys ja emme hoida otteluiden tuotantoja. Sen tekee järjestäjä ja kuvat ovat samat jokaiselle maalle. Lopetimme kuvayhteyden mahdollisimman nopeasti, kun näimme, että tapahtuneesta näytettiin lähikuvaa ja näytimme sen sijaan laajaa stadionkuvaa, Ternstedt kertoi Sportbladetille.

Eriksenin tilasta saatiin huojentavia lisätietoja myöhemmin ja hän oli myös itse yhteydessä joukkueeseensa. Ottelua jatkettiin yli tunnin tauon jälkeen ja Joel Pohjanpalo viimeisteli Huuhkajille voittomaalin historiallisessa EM-ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja