Tv-juontajien "sijoitusmainos" hullaannutti eteläsavolaismiehen – huijauksessa katosi 120 000 euroa

Eteläsavolainen mies näki kahden tv-juontajan mainostavan sijoitusyritystä ja päätyi menettämään 120 000 euroa, poliisi kertoo.

Tv-juontajilla ei ollut todellisuudessa mitään tekemistä tapauksen kanssa, vaan heidän tunnettuja kasvojaan oli käytetty hyväksi ulkomailta viritellyssä huijauksessa.

Savolaismies oli kuitenkin sen verran vakuuttunut Immediate Bitware -sijoitusyrityksestä, että hän avasi linkistä sivuston ja antoi yhteystietonsa, poliisi kertoo tiedotteessa.

Tämän jälkeen miehelle alkoi tulla yhteydenottoja Keski-Euroopasta niin puhelimitse kuin WhatsAppillakin. Huijarit saivat pääsyn miehen tietokoneelle käännössovelluksen asentamisen jälkeen, ja alkoi useiden rahansiirtojen aika. Mies sai myös tililleen rahaa, ilmeisesti saaden miehen olettamaan, että yritykseen tehty sijoitus oli alkanut kantaa hedelmää.

Lopulta kaikki rahat kuitenkin siirtyivät ulkomaisille tileille ja rahanvälitysfirmoille. Aineksia oli suurempaankin taloudelliseen katastrofiin, sillä miehen nimissä oli tehty lainahakemus, jonka uhri sai kuitenkin peruttua.

Poliisi muistuttaa, ettei julkisuuden henkilöillä ratsastavia sijoitusmainoslinkkejä tule koskaan avata eikä antaa tietoja eteenpäin. Millekään älylaitteelle ei tule myöskään asentaa ohjelmia, joiden kerrotaan avustavan sijoitustoiminnan käännöksissä. Muuten pankkitilisi tulee käännetyksi.

Lue myös:

    Uusimmat