Mainos

Tuusulanväylän raju kuolonkolari: Poliisi päässyt puhuttamaan selvinnyttä nuorta

Tuusulanväylällä viime viikonloppuna sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut nuori on parantunut sen verran, että poliisi on päässyt kuulemaan häntä.

Poikkeuksellisen raju onnettomuus sattui Helsingissä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Vuonna 1996 syntynyt mies loukkaantui vakavasti ja parikymppinen mies kuoli.

– Toinen uhreista on kohtuullisessa kunnossa ja olemme puhuttaneet häntä. Hänen kertomuksensa ja teknisen tutkinnan perusteella meillä on nyt hyvä käsitys, kumpi miehistä ajoi autoa, sanoo tutkinnanjohtaja Juha Huuskonen Helsingin poliisilaitokselta.

Huuskonen ei kuitenkaan halua sanoa, kumpaa miestä poliisi epäilee kuljettajaksi, sillä poliisikaan ei tiedä rooleja täysin varmasti. Alkoholin osuudesta asiaan ei vielä tiedetä, sillä tutkimukset eivät vielä ole valmistuneet.

Auto romuttui täysin, kun se suistui ulos ajoradalta Tuomarinkylän liittymässä ja törmäsi puihin. Kolarin rajuudesta kertoo se, että auton moottori lensi 50 metrin päähän autosta.

Huuskosen mukaan poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Hän ei kerro, löytyikö paikalta jarrutusjälkiä, eikä sitä, kuinka kovaa auton epäillään kulkeneen.

Joitain arvioita nopeudesta voidaan kuitenkin tehdä tutkittavan rikosnimikkeen perusteeella. Törkeänä liikenneturvallisuuden rikkomisina tutkitaan käytännössä tilanteita, jossa ylinopeutta on ollut yli 50 kilometriä tunnissa.

Siten auto on ajanut vähintään 130 kilometrin tuntivauhtia, sillä paikalla ollut nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.