Tuuli nousi teinitähdeksi yhdessä yössä, mutta maksoi siitä kovan hinnan – tällaista oli kasvaa jatkuvan arvostelun kohteena: "Itselleni jäi patoutumia"

Näin Tuuli arvostelee teini-iän tyylinsä:"Olen pukeutunut tosi oudosti" 2:13
Tuuli arvosteli teini-iän tyylinsä: "Olen pukeutunut tosi oudosti"

Julkisuuden valokeilassa aikuiseksi kasvaminen ei ollut laulaja Tuulille helppo tie. 

Laulaja Tuuli ponnahti koko kansan tietoisuuteen vuonna 2012, kun hänen debyyttikappaleensa Salaisuudet keräsi vuorokaudessa yli 200 000 näyttökertaa Youtubessa. 

Niin sanotusti yhdessä yössä julkisuuteen ponnahtaminen toi omat haasteensa tuolloin 13-vuotiaan laulajan elämään. 

– Onhan se todella outoa, että niin nuorena joutui käsittelemään käytännössä aikuisten asioita. Eiväthän psyykkiset taidot ole niin nuorena sellaisella tasolla, että asioita voisi käsitellä, Tuuli pohtii MTV Uutisille.

Ei ole siis ihme, että laulajan elämä tuntui nuorempana sekalaiselta.  

– Itseäni ruodittiin käytännössä joka suunnasta aikuisten ihmisten toimesta. Se oli rankkaa ja vaikeaa. Niitä asioita on täytynyt käsitellä ja käydä läpi omassa mielessä ihan tähän päivään asti, hän myöntää.

Julkisuuden myötä laulajan harteille laskeutuivat myös vastuu ja odotukset. 

– Nuorempana ajattelin, että minun täytyy olla kiltti ja puhdas pulmunen. Mietin hirveästi mitä teen ja sanon. Toki se oli osittain hyvä asia, sillä halusin pysyä hyvänä esikuvana nuorille.

Asioissa on kuitenkin usein kaksi kääntöpuolta.

– Samalla rajoitin itseäni muiden asioiden suhteen. Elin sellaisessa kuplassa, että minun täytyy olla juuri tämä ihannetyyppi. Käännyin omaan kuoreeni ja itselleni jäi patoumia asioiden suhteen.

Tuuli kuitenkin tiedostaa jo pelkän teini-iän muutoksien tuoneen omat haasteensa - oli julkisuutta tai ei.

– Toki nuoruus on aikaa, kun käy paljon muutoksia läpi sekä henkisesti ja fyysisesti.

_

Kovinkaan moni tuskin haaveilee siitä, että omaa vartaloa ruodittaisiin julkisesti keskustelupalstoilla. Tuulilla on valitettavasti aiheesta kokemusta.

– Kroppaani ruodittiin niin paljon erityisesti netissä. Piilottelin itseäni siitä johtuen nuorempana paljon.

Vaikeita paikkoja olivat esimerkiksi yläasteen liikuntatunnit.

– Silloin vaihdoin kaikki vaatteet aina vessassa muilta piilossa. Ajattelin jotenkin, ettei kehoni ole jotenkin riittävä.

Vaikka Tuulin olemus on itsevarma, taustalla kummittelevat edelleen vanhat arvet. Niitä kuitenkin parannellaan aktiivisesti.

– Huomaan edelleen, etten ole täysin itsevarma vaatteita vaihtaessa. Läsnä on edelleen pieni pelko. Se kuitenkin hälvenee koko ajan, kun vanhenen ja käsittelen asioita koko ajan. 

Katkeruutta Tuuli ei enää kuitenkaan tunne. Yhdeksän vuotta sitten alkanut ura jatkuu edelleen, jonka lisäksi laulaja tekee paljon muuta sisällöntuotantoa. Puille paljaille ei ole siis jääty.

– Olen koittanut kääntää kaiken positiiviseksi, koska siitä kaikki on lähtenyt ja se on antanut itselleni alustan kaikille hyville asioille. En myöskään olisi näin sinut itseni kanssa, jos en olisi käynyt noita asioita läpi. Se on ristiriitaista.

Omaksi itsekseen kasvaminen näkyy erityisesti laulajan tuottamassa sisällössä. Laulaja on puhunut julkisuudessa avoimesti esimerkiksi neitsyyden paineista sekä aknesta.

– Viime vuosien aikana olen rikkonut sitä imagoa, mikä minulla on aikaisemmin ollut. Se on ollut tosi ihanaa, sillä olen enemmän oma itseni kuin koskaan aikaisemmin. En koe, että koskaan esitin mitään muuta, mutta yritin olla mahdollisimman täydellinen ilman säröjä. Nykyään ajattelen säröjen olevan hyvä asia.  

Lue myös:

    Uusimmat