Tuure Boelius nosti kissan pöydälle videolla, jolla on nyt yli 800 000 katselukertaa – videosta tuli julkinen yllättävässä paikassa

Miten Tuure Boeliuksen seksuaalisuutta käsittelevä Youtube-video muutti nuoren tähden elämää? 3:06
Miten Tuure Boeliuksen seksuaalisuutta käsittelevä Youtube-video muutti nuoren tähden elämää?

Tuure Boeliuksen yläasteikäisenä julkaisemalla "Olen homo" -videolla on yli 800 000 katselukertaa. Boelius kertoo, että videon keräsi paljon palautetta, josta osa osoittautui kielteiseksi.

Vuonna 2016 nykyisin artistina ja Youtube-tähtenä tunnettu Tuure Boelius julkaisi seksuaalisuuttaan käsittelevän videon. "Olen homo" -nimisellä videolla 15-vuotias Boelius otti kantaa homo-sanalla haukkumiseen ja omaan seksuaalisuuteensa.

Tänä vuonna virtuaalisessa Helsinki Pride 2021 -konsertissa esiintynyt Boelius kertoo, että videosta tuli julkinen kesken koulupäivän ruokatunnin.

– Oikein odotin sitä hetkeä, että ruokalassa oli lukiolaiset ja yläkoululaiset samaan aikaan. Sitten painoin sen julki ja otin tarjottimeni, Boelius muistelee.

Jälkeenpäin Boelius kuvailee hetkeä elokuvamaiseksi.

– Ruokalassa alkoi käymään kuhina. Kyllä se oli puheenaihe meidän koulussa ja aika monessa koulussa ympäri Suomen.

Videolla on tänä päivänä yli 800 000 katselukertaa. Boeliuksen mukaan omat vanhemmat saivat nähdä videon etukäteen.

– Olin totta kai tullut kaapista ulos heille erikseen eri tavalla. He eivät saaneet sitä tietoa videolta, Boelius selventää.

Boeliuksen mukaan hän ei julkaissut videota itseään varten, vaan halusi antaa vertaistukea muille nuorille.

–Jos joku oman ikäinen olisi sanonut samalla tavalla silloin, kun mä itse käsittelin näitä asioita, niin  se olisi saattanut olla sellainen helpottava tekijä ja siitä olisi voinut saada vertaistukea.

Boelius puhuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta muun muassa sosiaalisen median alustoillaan.

Ensimmäisen kerran Boelius nähtiin Pride-juhlan päälavalla vuonna 2019. Parhaaksi muistokseen Pridestä Boelius nimeää kuitenkin kesän, jolloin hän osallistui Prideen ensimmäistä kertaa.

– Olin juuri muuttanut Helsinkiin ja 16-vuotias. Oli Pride-kulkue ja kaikkea. Silloin ajattelin, että joskus mä esiinnyn täällä.

Millaisia kommentteja Boelius sai videon julkaisemisen myötä ja kuinka ne ovat vaikuttaneet nuoreen artistiin? Katso videolta koko haastattelu!

Pride-juhla järjestetään tänä vuonna virtuaalisena – Tuure Boelius kertoo, millaista on nousta esiintymislavalle 10:49

Korjaus 1932: Jutussa viitattiin aluksi virheellisesti Boeliuksen toiseen "Olenko homo?" - videoon. Kysymyksessä oli tosiasiassa hänen toinen videonsa, jonka nimi on "Olen homo".

Korjaus 4.7.2021 kello 15.11: "Olen homo" -videon katselukerrat.

Lue myös:

    Uusimmat