Tuuletinkaupoilla tarjotaan nyt "ei oota" – myynti huimaa viime kesään verrattuna

Mattimyöhäistä ei enää onnista tuuletinkaupoilla, sillä hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Pöytätuulettimia on myyty eniten.

Clas Ohlsonilta, Stockmannilta ja Verkkokauppa.comista kerrotaan, että tuulettimet on myyty tällä hetkellä täysin loppuun, joskin Stockmann odottaa loppuviikosta pieniä täydennyseriä. Gigantista tuulettimen voi vielä hyvällä tuurilla saada, sillä joitakin tuulettimia on vielä myymäläkohtaisesti myymättä.

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä sanoo, että kyseessä on varsin tavallinen ilmiö.

– Tuulettimet ja ilmastointilaitteet on sellainen tuoteryhmä, jonka myynti räjähtää aina käsiin helteiden sattuessa, ja kylmällä säällä ne eivät taas käy kaupaksi sitten millään. Itse asiassa tuulettimien ja ilmastointilaitteiden sisäänostohinnat nousevat joka vuosi hieman, kun materiaalihinnat nousevat.

Myynti moninkertaista tavalliseen kesään nähden

Tänä kesänä tuuletinkauppa onkin käynyt kuumana – hitaan alun jälkeen.

– Tuulettimia on myyty heinäkuussa moninkertaisesti verrattuna normaaliin kesään, mutta kesäkuussa niitä myytiin kylmien säiden vuoksi vähemmän, kertoo Clas Ohlsonin viestintä- ja markkinointipäällikkö Marika Jirout.

Suosituin malli on tänäkin vuonna ollut tavallinen pöytätuuletin.

– Kaikki ilmastointilaitteet ja tuulettimet, joilla saadaan huoneilma miellyttävämmäksi, ovat olleet suosittuja. Kappalemääräisesti eniten on myyty pöytätuulettimia. Myös ilmalämpöpumput ovat tehneet kauppansa, sanoo Gigantin tuotepäällikkö Antti Pakarinen.

Pakarisen mukaan myös kosteudenpoistajia on myyty tänä kesänä tavallista enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat