Mainos

Tuulen metrejä heittelemä nainen oli jo tänään töissä

Viime lauantaina voimakkaan pölypyörteen ilmaan lennättämä Anna-Bella Halttunen oli jo tänään töissä perheen yrityksessä Ähtärissä. Halttunen lensi noin kolmeen metriin, kunnes mätkähti maahan.

– Töissä olen, mutta kävin kyllä juuri lääkärissä, joka miettii vielä, pitäisikö selkäni vielä kuvata, ruhjeistaan huolimatta pirteän oloinen Halttunen kertoi.

Häntäluu ja alaselkä ovat kipeät. Vasen käsi on pahasti ruhjeilla.

– Kyllä siinä oli suojelusenkeli mukana, hän toteaa lauantain tapahtumista.

Halttusen perheyritys Findogs oli viime lauantaina paikalla Tuurin Miljoonakoira-näyttelyssä, kun hiekkakentällä alkoi yht'äkkiä tuulla voimakkaasti.

– Sellainen 10 metriä leveä rintama tuntui ottavan kaiken matkaansa, tuuli pyöri ja nousi siinä. Kun se lähestyi meidän telttaamme, hyppäsimme kaikki - minä, sisareni ja äitini - seisomaan 40 kilon betonipainojen päälle. Siitä huolimatta teltta ja 300 kiloa eli kolme 40- kiloista betonipainoa ja niiden päällä 60-kiloiset naiset nousivat ilmaan, Anna-Bella Halttunen kertoo.

Hänen äitinsä alta betonipaino vain lipesi pois ja hänen sisarensa putosi noin metrin korkeudesta myyntipöydän päälle. Hän itse lensi silminnäkijöiden mukaan noin kolmeen metriin. Itse hän ehti tajuta lentävänsä korkealla ja kuuli äitinsä huudon "päästä irti".

Nimikyltit katosivat horisonttiin

– Kaikki oli ohi sekunneissa, mutta kyllä tajusin lentäväni. Ja kun mätkähdin maahan, ainoa ajatukseni oli, että 40 kilon betonipaino putoaa päälleni ja yritin nousta, mutta jalat eivät kantaneet. Konttasin sitten pois putoamispaikalta, Halttunen kertoo.

SPR:n ensiapuryhmä saapui pian paikalle. Ensiavun jälkeen hänet tutkitiin tarkasti vielä terveyskeskuksessa.

– Lääkärit eivät ensin uskaltaneet päästää minua kotiin, koska pelättiin sisäistä verenvuotoa. Vietinkin yön sitten mummoni luona.

Näyttelypaikalla myyntitavaraa lenteli pitkin ja poikin.

– Iso markiisi hajosi kokonaan ja firmamme nimikyltit katosivat horisonttiin. Keskisen kaupan parkkipaikalta tuotiin meille tavaraa sanomalla, että nämä on varmaan teidän, Halttunen iloitsee ihmisten rehellisyydestä.

Yksikään koirista ei kadonnut taivaan tuuliin, sillä ihmiset ehtivät napata pienimmät koirat syliinsä ja siirtyä sivuun pyörteen alta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.