Tuukka Raskista älyttömiä lausuntoja jaellut kommentaattori hölmöili taas – laukoi sovinistisen heiton, NHL hermostui

2:53
Videolla juttua viime yön NHL-kierroksesta.

Jääkiekkoliiga NHL ei katsonut ja kuunnellut hyvällä, kun televisiokanavan NBC:n kommentaattori Mike Milbury jakeli sovinistia kommentteja kesken ottelun.

Milbury oli äänessä, kun Washington Capitals ja New York Islanders kohtasivat Suomen aikaan perjantain vastaisena yönä.

Pelin aikana NBC:n toinen kommentaattori Brian Boucher puhui siitä, miten hyvissä olosuhteissa NHL:n pudotuspelejä on pelattu. Boucher viittasi siihen, miten Torontoon ja Edmontoniin tehdyt ”kuplat” ovat toimineet.

Sitten Milbury iski.

– Edes vaimot eivät ole häiritsemässä heitä, Milbury murjaisi lähetykseen.

Video tapauksesta:

Kommentti nostettiin heti pinnalle sosiaalisen median puolella.

Suomen aikaan perjantai-iltana NHL reagoi aiheeseen.

– NHL tuomitsee tunteettomat ja loukkaavat kommentit, joita Mike Milbury esitti viime illan lähetyksessä. Olemme kertoneet näkemyksemme NBC:lle. Kommentti ei edustanut millään tavalla NHL:n arvoja. Tarkoituksenamme on tehdä lajista entistä avoimempi ja sellainen, johon kaikki ovat tervetulleita, NHL totesi.

Milburyltä on kuultu muitakin hyvin kyseenalaisia kommentteja kevään aikana. Entinen NHL-seurapomo otti vasta kärkkäästi kantaa Boston Bruinsin suomalaismaalivahdin Tuukka Raskin päätökseen jättää NHL:n pudotuspelit kesken.

Rask vetäytyi pois Toronton kuplasta, koska hänen perheessään oli terveyteen liittyvä hätätapaus.

– Kukaan ei ole lähtenyt kuplasta siksi, koska he eivät haluaisi olla kuplassa ja heidän pitäisi olla perheensä parissa. Minä, tai kukaan muista pelaajista ei olisi tehnyt noin, Milbury täräytti ja jatkoi suomalaisvahdista:

– Boston ei ole ottanut Raskia omakseen, menestyksestä huolimatta.

Milburyn työnantaja NBC ilmaisi pettymyksensä tuoreiden kommenttien jälkeen. Milbury itse julkaisi pahoittelunsa, jossa hän sanoi menneensä liian pitkälle.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja