Tutut maat Huuhkajien EM-haaveiden edessä – näin Suomen jatkokarsintavastustaja ratkeaa

Maalikooste: Kroatia - Armenia 2:11
Kroatian voitto Armeniasta pudotti Walesin Suomen vastustajaehdokkaaksi.

Suomi kohtaa EM-jatkokarsinnoissa joko Bosnia-Hertsegovinan tai Walesin.

EM-karsintojen viimeinen ottelukierros pelattiin loppuun tiistaina. Kierroksen lopputulokset selkeyttivät tilannetta myös Suomen osalta.

Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistui D-lohkoon. Kroatia voitti Armenian 1–0 ja Wales pelasi 1–1-tasapelin Turkin kanssa, joten Wales jäi kolmanneksi omassa lohkossaan. Täten Waleskin hakee kisapaikkaa Suomen tapaan maaliskuun jatkokarsintojen kautta.

Jatkokarsintojen arvontatilaisuus järjestetään torstaina Sveitsissä. Suomen kohdalla vastustajaksi voidaan arpoa vain Bosnia-Hertsegovina tai Wales, jotka ovat kumpikin Huuhkajille hyvinkin tuttuja vastustajia viime vuosilta.

Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Suomi on pelannut viimeisen reilun neljän vuoden aikana peräti kuusi kertaa. Kumpikin joukkue on voittanut toisensa kahdesti ja kahdesti on päädytty pistejakoon.

Suomi ja Wales pelasivat vastakkain syksyn 2020 Kansojen liigassa. Tuolloin Wales vei nimiinsä molemmat kohtaamiset.

Jos Suomi arvotaan B-polulle, kohtaa se ensin Bosnia-Hertsegovinan vieraissa. Tämän otteluparin voittajan vastustajaksi tulisi puolestaan arvontatuloksesta riippuen joko Israel, Islanti tai Ukraina.

Jos Suomi puolestaan arvotaan A-polulle, kohtaisi Suomi ensin Walesin vieraskentällä. Otteluparin voittaja ratkaisee yhden EM-kisapaikan kohtalon Puolan ja Viron välisen ottelun voittajaa vastaan.

EM-jatkokarsintojen arvontatilaisuus järjestetään torstaina 23. marraskuuta kello 13.00 Suomen aikaa.

EM-jatkokarsintavaihtoehdot:

C-polku: Georgia–Luxembourg, Kreikka–Kazakstan
B-polku: Israel–Ukraina/Islanti, Bosnia-Hertsegovina–Suomi/Ukraina
A-polku: Puola–Viro, Wales–Suomi/Ukraina/Islanti

Lue myös:

    Uusimmat