Tuttu sovellus uudistuu: Jos haluat jatkaa käyttöä, tarkista tämä

Onko puhelimessasi Suomi.fi-sovellus? Lue, kuinka sovellus on uudistumassa, ja mitä käyttäjän pitää tietää. Käyttöä jatkaakseen puhelimen käyttöjärjestelmän tulee olla oikea.

Suomi.fi-mobiilisovelluksen kautta voi vastaanottaa mobiililaitteelleen useiden eri viranomaisten lähettämiä päätöksiä, tiedoksiantoja ja laskuja. Palvelu korvaa viranomaisten lähettämän paperipostin.

Digi- ja väestötietovirasto tiedottaa sovelluksen uudistumisesta. Sovelluksen kerrotaan kokevan uudistuksen keväällä 2024.

Huomioi nämä seikat uudistuksen yhteydessä

Tiedotteen mukaan mobiilisovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Kun uusi sovellus on julkaistu, ei vanhojen versioiden käyttö onnistu enää.

Uudistumisen myötä käyttäjän tulee tarkistaa puhelimen käyttöjärjestelmä: sovellusta voi nimittäin käyttää vain Android-järjestelmän versiolla 11 tai uudemmalla versiolla. Applen iOS-käyttäjärjestelmässä sovellus puolestaan toimii versiolla 16 tai sitä uudemmalla versiolla.

Androidin käyttöjärjestelmävalmistaja ei enää julkaise uusia tietoturvapäivityksiä vanhempiin käyttöjärjestelmiin, joten sovelluksen muutos varmistaa, että käyttö on edelleen turvallista, Digi- ja väestötietovirasto kertoo.

Uusi mobiilisovellus voi päivittyä laitteellesi automaattisesti, mutta sen saattaa joutua päivittämään sovelluskaupassa. Kun asennat uuden sovelluksen, sinun on tehtävä vahva tunnistautuminen sekä valittava uusi tunnusluku.

Jos mobiililaitteellasi on vanha käyttöjärjestelmäversio, voit uudistuksenkin jälkeen käyttää Suomi.fi-viestejä tunnistautuessasi vahvasti osoitteessa https://suomi.fi tietokoneen tai mobiililaitteen selaimella.

Mitä muutoksia Suomi.fi-sovellukseen tulee?

Digi- ja väestötietovirasto kertoo, että sovelluksen käytettävyys, saavutettavuus ja navigaatiorakenne paranevat.

Sovelluksessa on uudistettu myös sähköpostiosoitteen vahvistamisen tapa. Aiemmin vahvistus tehtiin sähköpostiin saapuvan linkin kautta. Jatkossa sovellus ilmoittaa sähköpostilla, jos olet saanut uuden viestin Suomi.fi-viesteihin. Jos vaihdat sähköpostiosoitteesi toiseksi, sinun tulee jatkossa vahvistaa muutos sähköpostiin saapuvalla vahvistuskoodilla.

Uudistuksen myötä sovelluksessa ei enää voi tallentaa kesken jääneitä viestejä luonnoksiksi. Käyttäjien toiveiden mukaan sovellusta on jatkossa mahdollisuus käyttää tummalla dark mode -teemalla.

Katso myös: Tältä näyttää uuden polven älypuhelin, jossa ei ole sovelluksia lainkaan

Näin toimii uuden polven älypuhelin, jossa ei ole sovelluksia 0:47
Deutsche Telekom esitteli tekniikkakonferenssissa älypuhelinkonseptin, josta puuttuvat sovellukset. Puhelimessa sovellusten paikkaa pitää tekoäly, joka osaa vastata käyttäjän tarpeisiin. Katso videolta, miten puhelin toimisi!

 

Lue myös:

    Uusimmat