Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tutkitusti viisasten juoma – kaakaolla onkin huikeat vaikutukset aivoihin!

Shutterstock
Julkaistu 08.08.2013 10:11

Kaakao saattaa parantaa aivojen verenkiertoa ja sillä on positiivisia vaikutuksia ajattelukykyyn, kertoo Harvardissa tehty tutkimus. Kaakao saa siis aivot raksuttamaan nopeammin ja paremmin!

Journal Neurology -lehdessä julkistettujen tulosten mukaan kaakaon juominen päivittäin voi tehdä aivoille suorastaan hyvää. Tutkimuksessa kaakaota juoneet saivat paremmat pisteet ajattelukykyä ja muistia mittaavissa testeissä.

Tutkimus kesti 30 päivää, jonka aikana tutkimukseen osallistuneet ja verenkierron häiriöistä kärsivät seniorit joivat joka päivä kaksi kupillista kaakaota. Tutkittavia kuitenkin kiellettiin nauttimasta muita kaakaovalmisteita tutkimuksen aikana. Tutkittavat saivat juodakseen erilaisia kaakaoita: puolet joi runsaasti flavonoideja sisältävää tummempaa kaakaota ja loput tutkittavista saivat juoda useimmille tutumpaa, vähemmän flavonoideja sisältävää kaakaota.

Harvardin tutkimukseen osallistui 60 senioria, jotka olivat kaikki yli 65-vuotiaita. Kolmasosa näistä henkilöistä kärsi huonosta verenkierrosta tutkimuksen alkaessa, mutta kuukauden kokeilun jälkeen heidänkin verenkiertonsa aivoihin nopeutui 8,3 prosenttia. Erikoista oli, että molemmilla kaakaoilla – tummemmalla ja vaaleammalla – oli myönteisiä vaikutuksia aivojen verenkiertoon.

– Kliinisestä näkökulmasta tutkimustulokset osoittavat, että kaakaon hyvät vaikutukset verenkierrolle eivät välttämättä johdukaan sen sisältämistä flavonoideista, lääkäri Paul Rosenberg kertoo Journal Neurology -lehdelle.

Harvardin tutkimustulokset aiheuttavat takuulla lisää tutkimuksia, koska kasvien sisältämien polyfenolien ja flavanoidien sekä antioksidanttien hyödylliset vaikutukset aivosairauksien torjunnassa kiinnostavat tutkijoita.

Tutkimuksen aikana huomattiin, että verenkierto aivoihin nopeutui selkeästi. Nopeutunut verenkierto aivoihin tietenkin vaikuttaa positiivisesti myös ajatteluun.

Lähde: Huffington Post

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tästä syystä rasvaisen ruoan kanssa pitäisi juoda kaakaotaSuosikkijuomasta paljastui tutkimuksessa uusi terveyshyötyTutkijat löysivät apukeinon muistin parantamiseen – kaikki asiantuntijat eivät ole vakuuttuneitaTekeekö kaakao älykkäämmäksi? Tutkimuksen mukaan kyllä – huomioi yksi asia herkutellessaVadelmista paljastui uusi terveyshyöty – niiden syöminen voi parantaa verenkiertoa huomattavastiNyt löytyi täydellinen perustelu kahvinjuonnille – näin monta kuppia kannattaa nauttia
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • 06:33
    Kela

    Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa

  • Eilen19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste