Tutkitusti viisasten juoma – kaakaolla onkin huikeat vaikutukset aivoihin!

Kaakao saattaa parantaa aivojen verenkiertoa ja sillä on positiivisia vaikutuksia ajattelukykyyn, kertoo Harvardissa tehty tutkimus. Kaakao saa siis aivot raksuttamaan nopeammin ja paremmin!

Journal Neurology -lehdessä julkistettujen tulosten mukaan kaakaon juominen päivittäin voi tehdä aivoille suorastaan hyvää. Tutkimuksessa kaakaota juoneet saivat paremmat pisteet ajattelukykyä ja muistia mittaavissa testeissä.

Tutkimus kesti 30 päivää, jonka aikana tutkimukseen osallistuneet ja verenkierron häiriöistä kärsivät seniorit joivat joka päivä kaksi kupillista kaakaota. Tutkittavia kuitenkin kiellettiin nauttimasta muita kaakaovalmisteita tutkimuksen aikana. Tutkittavat saivat juodakseen erilaisia kaakaoita: puolet joi runsaasti flavonoideja sisältävää tummempaa kaakaota ja loput tutkittavista saivat juoda useimmille tutumpaa, vähemmän flavonoideja sisältävää kaakaota.

Harvardin tutkimukseen osallistui 60 senioria, jotka olivat kaikki yli 65-vuotiaita. Kolmasosa näistä henkilöistä kärsi huonosta verenkierrosta tutkimuksen alkaessa, mutta kuukauden kokeilun jälkeen heidänkin verenkiertonsa aivoihin nopeutui 8,3 prosenttia. Erikoista oli, että molemmilla kaakaoilla – tummemmalla ja vaaleammalla – oli myönteisiä vaikutuksia aivojen verenkiertoon.

– Kliinisestä näkökulmasta tutkimustulokset osoittavat, että kaakaon hyvät vaikutukset verenkierrolle eivät välttämättä johdukaan sen sisältämistä flavonoideista, lääkäri Paul Rosenberg kertoo Journal Neurology -lehdelle.

Harvardin tutkimustulokset aiheuttavat takuulla lisää tutkimuksia, koska kasvien sisältämien polyfenolien ja flavanoidien sekä antioksidanttien hyödylliset vaikutukset aivosairauksien torjunnassa kiinnostavat tutkijoita.

Tutkimuksen aikana huomattiin, että verenkierto aivoihin nopeutui selkeästi. Nopeutunut verenkierto aivoihin tietenkin vaikuttaa positiivisesti myös ajatteluun.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja