Tutkimus: Varhain eläköityneet kuolevat aikaisemmin

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että aikaisin eläköityneet henkilöt kuolevat aikaisemmin. Tätä puoltaa myös Oregonin osavaltionyliopiston tuore tutkimus, kirjoittaa Huffington Post.

Johtaako kuolemaan sairastuminen vai aikainen eläköityminen?

Yliopistotutkijat selvittivät, että terveillä aikuisilla, jotka jäivät eläkkeelle vanhempana kuin 65-vuotiaina, oli 11 prosenttia pienempi kuolemanriski. Kuolemaan johtavia tekijöitä oli monia erilaisia, esimerkiksi elämäntapoihin tai terveyteen liittyviä.

Tutkimuksen mukaan jopa ne henkilöt, jotka pitivät elämäntyyliään epäterveellisenä, elivät pidempään, mikäli he jatkoivat työssäkäyntiä.

– Tämä ei välttämättä päde kaikkiin, mutta ajattelemme, että työ tuo ihmisille paljon taloudellisia ja sosiaalisia hyötyjä. Nämä voivat vaikuttaa elämän pituuteen, kertoo tutkimuksen johtaja Chenkai Wu.

Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin myös vanhempaa tutkimusta, jossa Michiganin yliopisto tutki yhdysvaltalaisia aikuisia lähes 20 vuoden ajan.

Koska huono terveydentila on yksi syy aikaiseen eläköitymiseen ja saattaa johtaa myös kuolemaan, tutkijat ottivat tämän uudessa tutkimuksessaan huomioon.

He jakoivat tutkimusryhmän kahteen osaan. Yksi ryhmä oli sairastavat eläkeläiset, joilla terveys vaikutti eläköitymispäätökseen. Toinen ryhmä oli terveet eläkeläiset.

12 prosenttia terveistä eläkeläisistä ja 25,6 prosenttia sairastavista eläkeläisistä kuolivat tutkimusajanjaksolla. Terveillä eläkeläisillä, jotka työskentelivät vuoden pidempään, oli 11 prosenttia pienempi kuolleisuus.

Sairastavilla eläkeläisillä, jotka niin ikään työskentelivät vuoden pidempään, oli 9 prosenttia pienempi kuolemanriski.

Eli yhdellä lisävuodella, jonka viettää työn parissa, on positiivisia vaikutuksia kuolleisuuteen terveydentilasta huolimatta.

Nuoria eläkeläisiä

Studiossa näyttelijä Juhani Laitala heinäkuussa 2015.

25:28

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja