Tutkimus väittää: Puolikas tätä hedelmää päivässä auttaa laihtumaan

Kalifornialaistutkijoiden mukaan puolikas avokado lounaalla voi hillitä ruokahalua ja edistää painonpudotusta.

Nutrition Journal -lehdessä julkaistu uunituore tutkimus väittää puolikkaan avokadon auttavan pudottamaan ylimääräisiä kiloja. Loma Lindan yliopiston tutkijat nimittäin selvittivät, että ne ylipainoiset aikuiset, jotka söivät puolikkaan avokadon lounasaikaan tunsivat olonsa kylläisemmäksi pidempään.

Tutkimuksessa seurattiin 26 aikuista, jotka olivat joko ylipainoisia tai liikalihavia, mutta muutoin terveitä, ja iältään 25–65-vuotiaita. Joidenkin osallistujien lounaaseen kuului puolikas avokado.

Verrattuna avokadottomiin lounaisiin avokadon lisääminen aterialle aiheutti 23 prosentin nousun kylläisyydessä ja 28 prosentin laskun ruokahalussa lounasta seuranneiden viiden tunnin aikana. Kolmen tunnin sisällä avokado aiheutti 26 prosentin nousun kylläisyydessä ja 40 prosentin laskun ruokahalussa.

Jos olo tuntuu kylläiseltä, on epätodennäköisempää sortua herkuttelemaan, joten avokadon syöminen lounaalla saattaakin olla kelpo apu painoaan pudottaville.

Puolikkaassa avokadossa on noin 112 kilokaloria ja 6 grammaa kuitua. Lisäksi avokadossa on sydänystävällisiä rasvoja, proteiinia, kaliumia ja vitamiineja, kuten B6-, C-, K- ja B-vitamiineja.

Tutkimuksen rahoitti avokadojen kulutusta tukeva Hass Avocado Board.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat