Tutkimus: Tämä arkihuoli tuplaa sydänkohtausriskin

Rahahuolet pienemmässä tai suuremmassa määrin ovat suurelle osalle meistä tuttuja. Nyt rahahuolilla ja terveysongelmilla on todettu olevan yhteys toisiinsa.

Lifeslittlemysteries.com -sivusto kertoo, että raha-asioista huolehtiminen ja stressaminen voi vaikuttaa negatiivisesti myös terveyteen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan rahahuolet ja velat voivat lisätä sydänkohtausriskin jopa kaksinkertaiseksi. Tutkimuksessa verrattiin keskenään rahahuolista kärsiviä ihmisiä, sekä ihmisiä joilla ei ollut tutkimuksen aikoihin taloudellisia ongelmia.

Tutkimustulokset vahvistivat, että taloudelliset ongelmat ja niistä huolehtiminen kasvattaa sydänongelmien liäksi myös muiden sairauksien riskiä. Tutkimus kertoo, että kaikkiaan vajaa kolmannes rahahuolien kanssa taistelevista koehenkilöistä kärsi mahahaavasta ja ruuansulatusvaivoista. Lähes puolet taloudellisessa ahdingossa olevista ihmisistä kärsi myös migreenistä ja päänsäryistä. Muina rahahuolien sivuoireina ilmeni liäksi muun muassa masennusta, lihasten kireyttä ja selkäkipuja.

Niillä koehenkilöillä joilla ei ollut rahahuolia, kyseiset vaivat puolestaan esiintyivät huomattavasti harvemmin.Tutkimuksen mukaan rahahuolista kärsivä stressasi vähemmän ottaessaan itse aktiivisesti osaa taloutensa suunnitteluun ja raha-asioiden järjestämiseen.

Asiasta kertoi tohtori.fi

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja