Tutkimus paljasti, millaisia iskurepliikkejä naisen kannattaa käyttää mies hurmatakseen – yhdellä asialla sanailua tärkeämpi merkitys

Kanadalaispsykologit havaitsivat pienessä tutkimuksessaan, että naisten lausumat suorat iskurepliikit vetoavat parhaiten heteromiehiin. Tutkimuksen valossa näyttää kuitenkin siltä, että miehiä kiinnostaa enemmän naisen ulkonäkö kuin tämän sanailut.

Iskuyritykset ja treffeille pyytäminen eivät ole vain miesten velvollisuuksia. Myös naiset voivat kantaa kortensa kekoon ja lähestyä kiinnostavaa ihmistä. Ikuisuuskysymys kuuluu, miten?

Personality and Individual Differences -julkaisussa esitelty Saint Mary´s Universityn tutkimus tarjoaa muutamia vinkkejä.

Näin tutkimus tehtiin

Tutkimus tehtiin kolmessa vaiheessa.

Ensimmäisessä osassa 18 heteronaista pyydettiin kertomaan miehiin vetoavia iskurepliikkejä. Keskustelun aloitukset jaettiin kolmeen ryhmään: harmittomiin (”Voisitko suositella jotain hyvää juotavaa?”), suoriin (Haluaisitko lähteä drinkille kanssani?” ja nenäkkäisiin (”Näen sinut täällä aina, olet varmasti baarin paras asiakas”) repliikkeihin.

Seuraavaksi 205 heteromiestä arvioivat naisten valokuvien perusteella näiden viehättävyyttä.

Tämän jälkeen tutkijat valitsivat satunnaisesti iskurepliikit, jotka näytettiin miehille yhteensä 12 naisen kuvan yhteydessä.

Suorat iskurepliikit toimivat parhaiten – lausujan ulkonäöllä suuri merkitys

Tutkimuksen mukaan miehiin vetosivat parhaiten suorat iskurepliikit, kuten toisen ulkonäön kehuminen tai puhelinnumeron pyytäminen. Kaikista heikoiten tehosivat harmittomat keskustelun aloitukset, jotka on mahdollista sekoittaa tavalliseen small talkiin.

Naisen ulkonäkö kuitenkin vaikutti eniten siihen, kuinka syvän kiinnostuksen iskurepliikki sai aikaan. Jos mies näki naisen viehättävänä, hän todennäköisesti arvioi kaikenlaiset iskurepliikit tehokkaiksi.

Tämä ei ole silti syy vaipua epätoivoon. Tutkimus osoitti lisäksi, että ”vähemmän viehättävät” naiset, jotka käyttivät nenäkkäitä tai vitsikkäitä iskurepliikkejä, vetosivat miehiin.

Asiasta uutisoinut IFL Science huomauttaa, että tutkimuksessa on lukuisia puutteita. Ensinnäkin naiset olivat malleja, eivätkä he näin ollen ole edustava otos väestöstä. Lisäksi kuvan yhteyteen kirjoitettu iskurepliikki ja siihen reagointi eroaa paljon siitä, että ihmistä lähestyy kasvotusten. 

Lue myös:

    Uusimmat