Mainos

Vähentääkö vilkas seksielämä itsetyydytyksen määrää? Tutkimus paljastaa

Tutkimus otti selvää, vaikuttaako seksielämä itsetyydytyksen määrään.

Mitä enemmän harrastat seksiä kumppanisi kanssa, sitä vähemmän koet tarvetta itsetyydytykselle, vai mitä? Yhtälö ei ole ihan näin yksinkertainen, ainakaan, jos uskoo Texasin ja Brigham Youngin yliopistojen tekemää tutkimusta. 

Archives of Sexual Behavior -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistuneilta miehiltä kysyttiin, olivatko he masturboineet kahden edellisen viikon aikana, kuinka paljon seksiä he olivat harrastaneet ja olivatko he tyytyväisiä harrastamansa seksin määrään.

Miehistä 61 prosenttia myönsi masturboineensa viimeisen kahden viikon aikana. Seksin määrä ei oikeastaan ollut yhteydessä itsetyydytyksen määrään. Sekä he, jotka harrastivat itsetyydytystä että he, jotka eivät, harrastivat seksiä samankaltaisia määriä.

Tilanne kuitenkin muuttui hieman, kun seksielämän tyydyttävyys otettiin mukaan yhtälöön. Ne miehet, jotka raportoivat olevansa tyytyväisiä seksielämäänsä, masturboivat ihan yhtä todennäköisesti seksin määrästä riippumatta. Mutta miehet, jotka raportoivat tyytymättömyyttä seksielämäänsä, masturboivat eniten.

Seksin määrällä ei merkitystä

Tulokset voi tulkita niin, että taipumus masturboimiseen on ennemminkin yhteydessä siihen, pidätkö siitä seksistä, jota harrastat, eikä siihen, kuinka usein sitä harrastat.

Jos harrastat säännöllisesti seksiä ja pidät siitä, masturbaation avulla voit täydentää sitä, mitä sängyssä tapahtuu kumppanin kanssa, tutkijat toteavat. Men's Health -sivston haastattelema seksi- ja avioliittoterapeutti Moushoumi Ghose on samaa mieltä ja kehottaakin ottamaan ilon irti oman käden oikeudesta.

– Haluaisin ajatella, että masturbaatio on portti terveeseen seksuaalisuuteen, Ghose toteaa.

***

2:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.