Tutkimus paljastaa: Tällä naisella on täydellinen vartalo

Yhdysvaltalaistutkimus selvitti, miltä näyttää ihanteellinen naisvartalo – eikä se ole aivan sitä, mitä luulisi.

Ihannevartalon mitat herättävät aina mielipiteitä, eikä makuasioista voi kiistellä. Ihannevartalon kuvaa muokkaavat alati näkemämme mainokset, media ja muotimaailma. Teksasin yliopisto on kuitenkin tutkinut tahollaan, miltä täydellinen naisvartalo oikein näyttää.

Tutkimustulosten mukaan ihanteellisin naisvartalo kuuluu malli ja näyttelijä Kelly Brookille. 34-vuotiaan Brookin vartalo valittiin tutkimuksen mukaan ”täydelliseksi”. Brook on 168 senttimetriä pitkä ja hänen strategiset mittansa kuuluvat näin: rinnanympärys 99, vyötärö 63 ja lantio 91 senttimetriä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Kurvikkaan Brookin vartalo oli tutkimuksen mukaan kaikkein ihanteellisin. Tulos oli yllättävä, sillä Brookin vartalo edustaa naisten mielikuvissa ”hieman pulleaa” vartalomallia.

Tutkijat kuvailivat Brookin vartaloa luonnollisena, tieteellisesti katsottuna ”täydellisenä” ja tasapainoisena.

Tulokset yllättivät, sillä muotimaailmassa, mainoksissa ja televisiossa nähdyt vartalomallit ovat aivan erilaisia kuin mihin tutkimuksessa päädyttiin.

Tutkimuksessa kiinnitettiin huomiota vartalon mittoihin, ikään, kasvoihin, huuliin, nenään ja hiuksiin.

Brook itse on sanonut aiemmin, että hän on kärsinyt kurvikkaasta vartalostaan. Naisen kurveja on nimittäin pidetty jopa liian pulleana hänen työhönsä mallina ja näyttelijänä.

Video: Näin naiskuva on muuttunut aikuisviihdelehdissä vuosikymmenten aikana.


Lue myös:

    Uusimmat