Tutkimus: Kengillä yllättävän suuri vaikutus miehiltä saamaan huomioon

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisen kengillä on selkeä vaikutus miehiltä saatuun huomioon.

Ranskalaisessa tutkimuksessa testattiin, kuinka kengän korko vaikuttaa miehiltä saamaan huomioon. Archives of Sexual Behavior -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa huomattiin, että naiset saivat miehiltä herkemmin apua, mitä korkeammat korot heillä oli jalassaan. 

Tutkimuksessa tehtiin erilaisia kokeiluja, jossa naisilla oli jalassaan joko matalat kengät, viisisenttiset korot tai noin kymmensenttiset korot. Naisilla oli tilanteissa samat vaatteet yllään ja kengät olivat aina väritykseltään mustat. Tilanteessa vaihtui siis ainoastaan kengän korko.

Ensimmäisessä kokeilussa nainen pyysi ohikulkijoita osallistumaan kyselyyn. Toisessa kokeilussa nainen tiputti hanskan maahan ja kolmannessa kokeilussa seurattiin, kuinka nopeasti naiselle tultiin puhumaan baarissa.

Tutkimuksessa huomattiin, että naiset saivat aina eniten huomiota mieheltä, kun heillä oli jalassaan korkokengät. Naisten pitämillä kengillä oli siis suuri vaikutus miehiltä saatuun huomioon, mutta naiset kohtelivat naisia aina samalla tavalla kengistä huolimatta.

Tutkimuksessa ei selvitetty syytä siihen, miksi miehet todella suosivat naisia, joilla oli jalassaan korkeat korot. Tutkimuksessa kuitenkin kerrotaan, että mediassa seksikkäillä naisilla on lähes poikkeuksetta korkokengät jalassaan. Miehet saattavat tämän seurauksena olettaa korkeita korkoja käyttävällä naisella olevan seksuaalisia tarkoitusperiä.

Tutkimuksen perusteella voidaankin sanoa, että jos siis haluaa miehiltä apua tai huomiota, niin kannattaa suosia korkokenkiä.

Lue myös:

    Uusimmat