Mainos

Tutkimus: Isät rentoutuvat vapaapäivinään, äidit eivät juurikaan – " se on turhauttavaa"

Äidit tuskin yllättyvät näistä tutkimustuloksista.

Ohion yliopiston julkaisema tutkimus vahvistaa luultavasti sen, minkä useimmat äidit jo tiesivätkin. T

Tulokset nimittäin osoittivat, että naiset rentoutuivat vain 46–49 minuutin ajan vapaapäivinään, kun taas miehet käyttivät rentoutumiseen yli tuplasti eli noin 101 minuuttia kumppanin huolehtiessa lapsista tai kotitöistä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 52 pariskuntaa, jotka olivat juuri saaneet ensimmäisen lapsensa.

Pariskunnat pitivät päiväkirjaa työ- ja vapaapäivinään sekä raskauden viimeisen kolmanneksen että lapsen kolmen ensimmäisen elinkuukauden aikana. Scary Mommy -sivustolla irvaillaan, että naiset luultavasti aloittivat päiväkirjan pitämisen heti, kun olivat lakanneet nauramasta termille vapaapäivä.

Selvisi, että lapsen syntymän jälkeisenä aikana työpäivinä naiset tekivät hieman enemmän kuin oman osansa, mutta naisten ja miesten tekemät kotiaskareet ja lastenhoito jakautuivat silti tasaisemmin kuin vapaapäivinä.

Vapaapäivinä miehet käyttivät 47 minuuttia kumppanin ollessa raskaana ja 101 minuuttia lapsen synnyttyä rentouttavaan toimintaan. Tutkimus kuitenkin selvitti myös, että kun miehet sitten hoitivat lapsia tai tekivät kotiaskareita, naiset yleensä auttoivat heitä siinä.

– Se on turhauttavaa, tutkimusta johtanut Claire Kamp Dush toteaa. 

– Kotiaskareet ja lastenhoito eivät jakaudu tasaisesti, edes niiden pariskuntien keskuudessa, joilla odottaisimme olevan tasa-arvoisemmat näkemykset siitä, kuinka jakaa vanhemmuuden velvollisuudet.

Lähteet: Scary Mommy, OSU

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.