Tuskastuttaako mökkikeittiö? Pienillä parannuksilla saat enemmän toimivuutta

Jos suunnittelet mökkikeittiöön remonttia, aloita sen suunnittelu ajoissa. Myös pienemmilläkin toimenpiteillä saat muokattua keittiötä toimivammaksi.

Kevään edetessä moni haaveilee tulevan kesän kokkailuista uudessa mökkikeittiössä. Nyt onkin oikea aika aloittaa remontin suunnittelu, olipa kyseessä sitten yksinkertainen mummonmökin työpiste ilman vesiliitäntää tai vapaa-ajanasunnon täysin varusteltu keittiö.

Keittiössä kuin keittiössä tärkeintä on toimivuus. Hyvä keittiösuunnittelija huomioi ruoanlaiton vaatimukset ja sen, kuinka paljon keittiöön on mahduttava tavaraa. Mökkikeittiön suunnitelmissa korostuu usein tiskaamisen helppous.

Mökkikeittiö on usein osa isompaa tilaa ja siltä toivotaan rauhallista, yksinkertaista ja maanläheistä ilmettä. Huomionarvoista on myös materiaalien kestävyys silloin, kun lämpötilavaihtelut ovat suuria. Usein mökkikeittiöön toivotaan laminaattirunkoja ja teräksisiä työtasoja.

Vinkit keittiöön:

- Älä tuhlaa niukkaa tasotilaa tavaroille, jotka eivät ole päivittäisessä käytössä.

- Teroita veitset säännöllisesti.

- Öljyä leikkuulaudat silloin tällöin, valurautapannut käytön ja pesun jälkeen.

- Siivoa jääkaappi usein. Älä osta isoja purkkeja aineksia joita käytät vähän ja harvoin.

- Keittiön kaapit likaantuvat harvoin sisäpuolelta, joten kevyt pyyhkiminen pari kertaa vuodessa miedolla puhdistusaineella riittää.

Liian vähän säilytystilaa? Tee näin

Tuskailetko liian vähän säilytystilan kanssa, toivoisitko keittiöstäsi toimivampaa? Jo pelkkä järjestely voi uudistaa keittiön ilmettä ja helpottaa keittiöaskareita.

Aloita siivoaminen käymällä keittiö läpi kaappi kaapilta ja poista turhat tavarat. Parhaat päivänsä nähneet muovirasiat, juomapullot, rikkinäiset astiat ja muut käyttämättä jääneet esineet kannattaa heittää pois. Pari kertaa vuodessa käytettävät esineet on hyvä säilyttää mahdollisuuksien mukaan muualla kuin keittiössä.

Tarkastele kaappien sisältöä kriittisesti: ovatko tavarat oikeassa paikassa suhteessa siihen, missä niitä käytetään? Vesi- ja keittopisteen väliin jäävä taso on luonnollinen paikka ruoan valmistelulle. Sen ala- tai yläpuolella olevissa kaapeissa tai välitilassa olisi hyvä pitää leikkuulautaa ja veitsiä. Yhtä lailla pienet valmistelukulhot, mausteet, kauhat ja paistinlastat, paistoöljy, pastat, riisit ja ryynit tulisi säilyttää keittopisteen läheisyydessä.

Lähde: Kitzen

Lue myös:

    Uusimmat