Turvotusta tai vatsavaivoja? Nämä ruoat auttavat!

Kärsitkö vatsavaivoista? Näistä ruoista löydät helpotuksen vatsaongelmiin.

Mikään ei pilaa hyvää ja maukasta ateriaa niin kuin sen jälkeiset vatsavaivat. Erilaisia ruoansulatusongelmia ja refluksihäiriöitä voi helpottaa luonnollisin keinoin syömällä tiettyjä ruokia. Näillä herkuilla helpotat oloasi pikaisesti:

1. Porkkana- ja minttumehu

Tämä keitos tuo helpotuksen vatsatautiin. Porkkana ravitsee ja piparminttu rauhoittaa vatsaa. Keitä neljä viipaloitua porkkanaa litrassa vettä ja lisää joukkoon teelusikallinen kuivattua piparminttua tai yksi pussillinen piparminttuteetä. Anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi ja nauti! Voit lisätä joukkoon myös ripauksen jauhettua inkivääriä, joka myös rauhoittaa vatsaa

2. Riisitee

Jos vatsasi kiukuttelee tai kärsit ripulista, keitä itsellesi riisiteetä. Keitä 1,2 dl riisiä hieman yli litrassa vettä. Siivilöi riisi pois ja ota neste talteen. Mausta neste hunajalla ja sokerilla ja nauti lämpimänä.

3. Jogurtti

Luonnonjogurtin probioottiset ominaisuudet tekevät siitä hyvän vatsalääkkeen. Se helpottaa ruoansulatushäiriöitä ja parantaa immuunijärjestelmää. Unohda kuitenkin sokerilla ja makeutusaineilla maustetut versiot.

4. Omenaviinietikka

Sekoita keskenään yksi ruokalusikallinen omenaviinietikkaa, 2,5 dl lämmintä vettä ja ruokalusikallinen hunajaa. Tämä juoma helpottaa vatsakramppeja, ilmavaivoja sekä närästystä.

5. Fenkoli

Fenkolista voi löytyä nopea apu turvotukseen ja ilmavaivoihin. Voit juoda fenkoliteetä, syödä muutaman fenkolin siemenen tai nautiskella raakaa fenkolia pienen annokset.

Lähde: Blackdoctor

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat