Turvottaako? Näillä ruoka-aineilla pääset eroon pömppömahasta

Kehoon kertyneet nesteet lähtevät liikkeelle oikeanlaisella ruokavaliolla.

Epäterveellinen ruokavalio ja erityisesti runsas suolan käyttö turvottavat vatsanseutua. Näillä kuudella nestettä poistavilla ruoka-aineilla saa pömppövatsan kuriin.

Sitruunainen vesi

Vaikka kehosta tulisi poistaa ylimääräistä nestettä, ei veden juomista sovi unohtaa. Laksatiivisia vaikutuksia sisältävä sitruuna voi auttaa kehoa hävittämään liikaa nautittuja suoloja. Sitruunalla maustettua vettä tulisi hörppiä ilman pilliä, jotta vatsaan ei kertyisi imun mukana ylimääräistä ilmaa.

Selleri

Sellerin rapeiden varsien nauttiminen tukee ruoansulatuskanavan toimintaa. Selleri auttaa ilmavaivoihin ja poistaa nesteitä. Turvotusta voi vähentää myös syömällä kurkkua, kurpitsoja ja persiljaa. Kasvikset kehotetaan nauttimaan keitettyinä, jolloin niiden pehmennyt rakenne on helpommin työstettävää ruoansulatuskanavassa.

Vesimeloni

Mehukas vesimeloni koostuu lähes kokonaan vedestä. Se on luonnostaan kehon puhdistukseen soveltuva hedelmä. Vesimelonista saa lisäksi kaliumia, joka auttaa tasapainottamaan kehon suolapitoisuutta.

Rosmariini ja kurkuma

Rosmariini auttaa paitsi päänsärkyyn ja kipeisiin hampaisiin, myös korkean verenpaineen hoitoon ja nesteen poistoon. Rosmariini helpottaa ruoansulatusta ja vähentää ilmavaivoja. Myös kurkuma on kuulu vatsan toimintaa edistävistä vaikutuksistaan.

Pavut ja linssit

Ruoansulatusongelmien kanssa kamppaileville apua tuovat linssit ja pavut. Ne sisältävät runsaasti vatsan toimintaa helpottavia kuituja.

Jogurtti

Laktoosiongelmista kärsivien kannattaa valita omalle vatsalle soveltuvaa jogurttia maidon sijaan. Jogurtissa maitosokeri on valmiiksi pilkottuna, joten se ei aiheuta kaasuja ja turvotusta. Jogurtti jopa rauhoittaa ärtynyttä vatsaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja