Mainos

Turvapaikanhakijoiden autot huutokaupataan – katso kaikki 128 autoa

Tulli huutokauppaa turvapaikanhakijoiden viime talvena hylkäämät tai valtiolle luovuttamat 128 itäautoa Sallassa.

Ladat, Volgat ja muun merkkiset itäautot odottavat uusia omistajia ensi perjantaina ja lauantaina klo 12 alkaen Sallan kunnantalolla pidettävässä tullihuutokaupassa.

Ajoneuvoihin pääsee tutustumaan etukäteen Tullin nettisivuilla julkaistusta huutokauppaluettelosta.

Paikan päälle saapuvat voivat tutustua autoihin kauppapäivänä ennen varsinaisen huutokaupan alkua Sallan virastotalon edustalla, ja perjantaina ja lauantaina kello 9.30–11.00 Sallan hyötyjäteasemalla, jonne Sallan kunta järjestää yleisökuljetuksia.

– Muistutamme huutokauppaan tulevia, että autot myydään siinä kunnossa kuin ne ovat eikä niitä voi vaihtaa tai palauttaa, kertoo tulliylitarkastaja Kari Hannu Tornion tullista.

– Tulli ei myöskään vastaa auton mittarilukeman, mahdollisesti ilmoitetun vuosimallin eikä muidenkaan tietojen oikeellisuudesta, Hannu jatkaa.

Verot maksettava

Autot maksetaan käteisellä tai pankin varmentamalla sekillä, ellei tilaisuudessa muuta ilmoiteta. Huutokauppahintaan lisätään 24 prosentin arvonlisävero.

Tullihuutokaupasta ostettua ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä, eikä merkitä rekisteriin ennen kuin ajoneuvosta määrättävä autovero on suoritettu.

– Ostajien on varauduttava kuljettamaan autonsa pois huutokauppatilaisuuden jälkeen ja miettimään niille asianmukainen säilytys. Osa autoista on erittäin huonokuntoisia ja väärin säilytettynä ne ovat ympäristöriski, joten tähän on kiinnitettävä huomiota.

Huutokauppaamatta jääneet ajoneuvot jäävät valtiolle ja ne hävitetään tullivalvonnassa.

Tulli myy huutokaupoissa käytöstä poistamaansa ja valtiolle tuomittua tavaraa eri puolilla Suomea muutaman kerran vuodessa. Sallan poikkeuksellinen tullihuutokauppa on jo etukäteen herättänyt paljon kiinnostusta sekä autoharrastajien keskuudessa että kansainvälistä mediaa myöten.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.