Turun sataman läpivalaisu paljasti kylmäävän näyn matkustajan taskussa

Matkustajan takin taskusta löydettiin läpivalaisussa käsikranaatti Turun satamassa.

Epäilty mies oli ollut lähdössä perjantaina 1. joulukuuta Viking Gracen risteilylle, kun sataman henkilökunta huomasi läpivalaisussa miehen takin taskussa käsikranaatin.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mika Paaer kertoo MTV Uutisille, että Turun sataman henkilökunta hälytti poliisin paikalle ja esine saatiin poliisin haltuun turvallisesti.

– Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että esine on käsikranaatin näköinen, mutta siinä ei ole räjähdysvaaraa, eli se ei ollut enää toimiva. Kranaatissa ei ole mitään räjähdysainetta, eli sen räjähtäminen olisi mahdotonta. Mutta se on silti täällä rikosasiana.

Rikosnimikkeenä on toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito. Paaer uskoo henkilön tienneen, ettei käsikranaatti ollut toimintakuntoinen, koska mies kertoi ostaneensa sen kirpputorilta Suomessa.

– Vaikea sanoa, että mikä varsinainen idea on ollut, että hänellä oli se mukana. Ei hän ole sitä sen enempää tuonut esille. Hän kertoi ostaneensa sen jostain kirpputorilta. Ehkei hän sitten ollut ymmärtänyt, että kuinka vakavasti siihen suhtaudutaan, jos sellainen tulee esille. Ei sellaista toki julkisella paikalla saa olla, koska se aiheuttaa kanssaihmisissä suurta huolta.

Paaer kertoo, että mies on kiinniotettuna. Hän ei ole Suomen kansalainen. 

Lue myös:

    Uusimmat