Turun "Jääkarhu" on yhä vailla emoaan – näin voi käydä, jos pieni koiranpentu ei löydä kotia

"Jääkarhuksi" nimettyä hylättyä koiranpentua hoidetaan Turun kaupungin eläinhoitolassa 2:30
"Jääkarhuksi" nimettyä hylättyä koiranpentua hoidetaan Turun kaupungin eläinhoitolassa.

Turussa löydetty pieni koiranpentu voi hyvin, Turun kaupungin eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kopra kertoo. Eläimen vointi on ennallaan, ja ruokakin maistuu hyvin. 

– Eilen oltiin vähän huolissaan, kun se söi vähän huonosti. Tänään otetaan takaisin se, mikä menetettiin, ja vauhdilla, Leyser-Korpa kertoo.

Vaikka arviolta 4–5 viikon ikäinen, kiinteää ruokaa syövä ja itse juova pentu ei tarvitse emoa enää ravinnon lähteeksi, olisi sen parasta olla oman emänsä ja pentueensa kanssa. Pennun perusturvallisuuden muodostumisen kannalta olo emän kanssa on todella tärkeää.

Kauppaan jätetty koiranpentu lähetti videoterveiset hoitolasta: "Masu on täynnä" 0:15
Katso "Jääkarhun" terveiset eläinhoitolasta. Tällaiset olot pennulla on!

Pentueessaan oppii koirien tavoille

Lisäksi pentueessa koiralla olisi mahdollisuus oppia koirien tavoille.

– Toisten pentujen kanssa nahistelu opettaa koirien kieltä ja sitä, miten koira pystyy jatkossa toimimaan toisten koirien ja ihmisten kanssa, hän kertoo.

– Jos nyt puree vain leluja, eikä lelut pure vastaan, ei pentu koskaan opi, miten lujaa voi purra, jos sitä ei itseään purra, Leyser-Korpa kuvailee.

4-5 viikon ikäinen koiranpentu köytyi kaupasta Turussa 0:28
4–5 viikon ikäinen koiranpentu on eläintenhoitajan mukaan "hirveän reipas".

Kokematon koira voidaan leimata "vaikeaksi tapaukseksi"

Jos toiset pennut tai emo eivät opeta pennulle, mitä sopii ja ei sovi tehdä, riskinä on se, että sen on ”vaikeana tapauksena” hankala löytää itselleen myöhemmin kotia.

– Jos koira ei tiedä, miten kovaa sopii tulevaa perhettä purra, niin kyllä se kovin nopeasti joutuu vaikeuksiin.

Koirien kieli on myös muuta kuin puruvoimaa. Pennun on opittava puhumaan koirien eleisiin perustuvaa kieltä, jotta toisten koirien kanssa oleskelu ei tule hankalaksi.

Poliisi etsii koiran emoa ja pentuetta

Poliisi etsii koiran emää ja pentuetta. Jos pentuetta ei löydetä, etsitään pennulle jokin muu pentue, johon se voidaan sijoittaa.

Koiranpentu luovutettiin maanantaina aamupäivällä kaupan henkilökunnalle. Koira on siitä lähtien ollut Turun kaupungin eläinhoitolan huomassa. 

Päivystävä komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoi MTV Uutisille aikaisemmin, että koira oli ollut ennen kaupan henkilökunnalle luovuttamista henkilöllä, jolla ei ollut edellytyksiä sitä hoitaa.

Kutsumanimen Jääkarhu koiranpentu sai siitä, että poliisi oli sosiaalisessa mediassa kommentoinut, että kyse voi olla "vaikka jääkarhusta" sen vaalean ulkonäön perusteella.

Turussa hylätty, jääkarhuksi kutsuttu koiranpentu leikkii reippaasti eläinhoitolassa 0:32
Katso videolta, miltä pennun aamuleikit näyttivät!

Lue myös:

    Uusimmat