Turkuun maalattiin Suomen ensimmäinen virallinen sateenkaarisuojatie: "Herättänyt tunteita varsinkin tietyissä puolueissa"

Turun kaupunki on ottanut käyttöön ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina sateenkaariväreihin maalatun suojatien, kaupunki kertoo.

Sateenkaaren värit maalattiin tiistaiaamulla suojatielle, joka ylittää Itäisen Rantakadun Turun Kaupunginteatterin kohdalla.

– Sateenkaaren väreillä kaupunki viestii ennakkoluulottomuutta, suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa sekä tukee seksuaalisuuden ja sukupuolen monimuotoisuutta, Turku tiedottaa.

Turun kaupungin viestintäjohtajan Saara Malilan mukaan sateenkaarisuojatie ei ole suinkaan jäänyt huomaamatta, eritotenkaan näin kuntavaalien alla.

– Se on herättänyt tunteita varsinkin tietyissä puolueissa, Malila jatkaa.

Positiivinen palaute on kuitenkin Malilan mukaan ylittänyt negatiivisten kommenttien määrän.

Aloitteen suojatien maalaamisesta teki Turun Kaupunginteatteri. Dramaturgi Satu Rasila sanoo, että sateenkaaren väreihin liittyvä viesti sopii hyvin kaupunginteatterin arvoihin.

– Kaikenlainen keskenään erilainen ihmisyys on upea ja juhlimisen arvoinen asia, ja sen kauniina symbolina sateenkaarisuojatie toimii, Rasila toteaa.

Turun kaupungin mukaan sateenkaarisuojatie on kansainvälinen ilmiö, joka nyt rantautuu myös Suomeen. Eniten sateenkaarisuojateitä on pohjoisamerikkalaisissa kaupungeissa.

– Liputtaminen tiettyinä päivinä sateenkaarilipulla toimii hetkellisenä viestikanavana. Katuun maalattu sateenkaariväritys muistuttaa siitä, että kaupunki on kaikille avoin ja tasa-arvoinen jokaisena päivänä, Malila toteaa.

Normaali ajoratamaalaus palautetaan suojatielle syksyllä. Sateenkaarisuojatien kulut on maksanut Turun kaupunginteatteri.

Turun sateenkaarisuojatiestä uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja