Turisti järkyttyi Thaimaassa pikkutipujen kohtalosta: Värjätään ja myydään lasten leluiksi

Kirkkain värein värjättyjä, muovipussissa hädin tuskin hengittämään pystyviä tipuja kaupitellaan Thaimaassa lasten leikkikaluiksi. Eläinten kohtelu on herättänyt runsaasti keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Kauhistunut turisti huomasi pikkuruiset linnut kuorma-auton lavalla vieraillessaan Koh Lantan saarella Thaimaassa. Harrastelijavalokuvaaja Gina Jones, 33, oli rannalla kävelyllä huomatessaan yhden pinkin tipun hiekalla. Jones kertoo, ettei aluksi ymmärtänyt, miten pieni eläin oli joutunut rannalle. Lintu hyppelehti kuitenkin lähellä olleen kuorma-auton luo.

– Auton taka-osassa oli muovipusseittain pikkutipuja. Ne olivat kaikki eri värisiä – toiset pinkkejä, toiset keltaisia ja vihreitä, Jones kertoo Daily Mail -uutissivuston haastattelussa.

Jonesin mukaan muutama tipuista yritti paeta pusseista, mutta ne oli sidottu kiinni. Lämpötila oli noin 35 astetta ja tiput näyttivät Jonesin mielestä siltä, että niiden oli vaikea hengittää.

Matkalla kumppaninsa kanssa ollut Jones yritti avata yhtä pusseista antaakseen tipuille happea. Tämä ei kuitenkaan onnistunut ja he päätyivät kuvaamaan salaa tipuja. Paikalle saapui kuitenkin lapsijoukko, joka näytti Jonesin mukaan vihaisilta, koska tipuja yritettiin auttaa ja kuvata.

Auto käynnistyi kuitenkin pian ja ajoi pois tiput kyydissään. Jones epäilee, että tipuja aiotaan myydä rannalla paikallisten lasten leluiksi.

Värjääminen ei vahingoita?

New York Timesin artikkelin mukaan tipuja värjätään joko ruiskuttamalla väriä hautomisvaiheessa olevaan munaan tai vastakuoriutuneeseen tipuun. Siipikarjankasvattajien mukaan värjääminen on harmitonta eikä vahingoita eläimiä, sillä väri katoaa tipujen kasvaessa untuvan mukana. Värjäämistä kuitenkin vastustetaan, sillä monien mielestä se luo kuvan tipuista lelumaisina esinenä.

Lue myös:

    Uusimmat