Tuplausmoka voi pilata leivonnaiset

Moni tekee reseptit kaksinkertaisina, jos herkuttelijoita on paljon, mutta Cooking Light -sivuston mukaan tämä voi ollakin virhe.

On melko yleinen käytäntö kaksin- tai kolminkertaistaa resepti suuria juhlia varten tai vastaavasti puolittaa resepti, jos syöjiä ei ole montaa. Tämän luulisi olevan yksinkertaisin tapa selvitä lyhyen matematiikan avulla reseptin muuttamisesta, mutta näin ei välttämättä ole. Monissa ruoissa reseptin tuplaaminen toki onnistuu ongelmitta, mutta etenkään leivonnaisten kohdalla se ei automaattisesti ole hyvä ratkaisu.

Kun moninkertaistat tai puolitat reseptejä, muutat samalla ainesosille laskettua koostumusta sekä leipomuksen kypsymisnopeutta. Esimerkiksi jos nopean leipäreseptin tuplaamisen tuloksena on suurempi ja leveämpi leipä, on sillä suurempi lämmölle altistuva pinta-ala. Tällöin myös sen kypsymisnopeus on eri kuin pienemmän leivän.

Tee näin: Koska reseptin tuplaaminen tai puolittaminen ei automaattisesti onnistu, siihen ei kannata turvautua, jos ei ole varaa tai aikaa mokata. Jos tarvitset suuremman annoksen reseptistä, tee mieluummin sama resepti useammassa erässä.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat