Mainos

Tuottajaveteraani muistaa Olli Lindholmin tarmokkaana miehenä: "Pakko nostaa hattua"

7:13

Tuottajakonkari Mika Sundqvistin mukaan Olli Lindholm oli tarmokas mies.

Kotimaisen rockin tuottajaveteraani Mika Sundqvist muistaa edesmenneen Olli Lindholmin jo ennen Yö-aikoja, kun tämä toimi porilaisessa Appendix-punkbändissä 1980-luvun alussa.

– Hän oli silloin rankka punkmies, Sundqvist kertoo.

Hieman myöhemmin, vuonna 1983 Lindholm nauhoitti Yö-yhtyeensä kanssa Sundqvistin äänitysstudiolla Varietee-ensialbuminsa. Sundqvist muistaa, kuinka studiolle asteli "nuoria pirtsakoita poikia Porista".

– He olivat hirveän energisiä.

Ensialbumi myi timanttia hittikappaleiden Likaisten legendojen ja Särkyneen enkelin myötä. Se oli lähtölaukaus Porirock-buumille.

Äänittäjä-tuottaja Sundqvist pitää jännittävänä, kuinka Olli Lindholmin musiikillinen ura eteni punk-ajoista rockbändi Yöhön, joka puolestaan lähentyi iskelmämusiikkia. Yö on rockmusiikkia iskelmämelodioin, hän määrittelee.

– Nykyään Cheek on ehdolla palkittavaksi iskelmäkategoriassa. Joten niiden, jotka aikoinaan lällättivät Iskelmä-Ollista, kannattaisi miettiä, mitä iskelmä oikeastaan on, Lindholm sanoi 50-vuotishaastattelussaan STT:lle.

Sundqvist sanoo Lindholmilla olleen paitsi temperamenttia myös tarmoa, aina kun sitä tarvittiin.

– Silloin kun Yö-yhtye oli alamaissa, Olli otti bändin uuden levyn kainaloonsa, hyppäsi autoon ja kiersi paikallisradiot ympäri Suomen, "päivää, mää olen Lindholmin Olli Yö-yhtyeestä, ja tässä on meidän uusi levy". Ja sillä tavalla hän rakensi bändille uutta nousua. Pakko nostaa hattua, tarmokas mies.

Eläköitynyt levy-yhtiöpomo Kari "Epe" Helenius muistelee, että Lindholmilla oli tinkimätön usko omaan tekemiseensä ja kova työmoraali.

– Hän oli avoin, suruton, rehti porilaispoika, Helenius luonnehtii nuorta Lindholmia.

Olli Lindholm kuoli sairauskohtaukseen viime yönä. Hän oli kuollessaan 54-vuotias.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja