Mainos

Tuoreet huippumallit vastakkain – vertailussa Galaxy S9 -puhelimet, Nokia 8 Sirocco ja Xperia XZ2 -uutuudet

Samsung esitteli eilen uudet Galaxy S9 -puhelimet, HMD Global esitteli uuden huippu-Nokian, 8 Siroccon, ja Sony julkisti tänään uudet Xperia XZ2 -uutuutensa. Kaikki laitteet sijoittuvat korkeaan hintaluokkaan, joten kyseessä on varmasti joukko huippuälypuhelimia. Tässä artikkelissa vertailemme tuoreita huippuluureja toisiinsa teknisten tietojen osalta.

Nokia 8 Sirocco eroaa hieman kilpakumppaneistaan, sillä siinä on vielä perinteinen 16:9-kuvasuhteen näyttö. Laitteessa on tosin kohtuullisen pienet näytön reunukset ala- ja ylälaidoissa, joten näyttö peittää yli 81 prosenttia puhelimen etupuolesta. Vastaavat lukemat Sonyn molemmat puhelimet saavat tätä huonommat lukemat (XZ2: 76%, XZ2 Compact: 78,5%). Samsungin Galaxy S9 -mallit vetävät kuitenkin tässä pisimmän korren Galaxy S9:n 83,6 prosentin ja Galaxy S9+:n 84,2 prosentin peittoalueilla.

Sonyn ja Samsungin uutuudet ovat tehojen puolesta Nokia 8 Siroccoa edellä, sillä ne ovat saaneet sisuksiinsa tämän vuoden huippujärjestelmäpiirit. Nokia 8 Sirocossa on vielä viime vuoden Snapdragon 835 -piiri, kun taas Sonyn tuoreet mallit saapuvat myyntiin Snapdragon 845:llä varustettuina.

Kameroiden erot näkee todellisuudessa vasta arvostelujen saavuttua, mutta paperilla jokaisen puhelimen kamerajärjestelmät näyttävät vakuuttavilta. Samsungin 12 megapikselin kameroissa on vaihtuva aukon koko eri tilanteita varten ja S9+:ssa mahdollisuus optiselle zoomille. Nokia 8 Sirocossa on ZEISSin optiikalla varustettu tuplakamera optisen zoomin kera. Sonyn Xperia XZ2 -puhelimissa on taasen yksi 19 megapikselin kamera HDR-videokuvauksella. Samsungin Galaxy S9 -puhelimet ovat joukon ainoat laitteet, joissa on optinen kuvanvakain.

Nokia 8 Siroccossa on joukon suurin tallennustila 128 gigatavullaan. Vertailulaitteissa tallennustilaa on siitä puolet, mutta niiden tallennustilaa voi laajentaa microSD-muistikortin avulla. Yhteyksien osalla ei suuria eroja käytännössä nähdä, mutta mobiiliverkkoyhteyksien puolella Galaxy S9 -puhelimet ja Xperia XZ2 voittavat suurimmilla teoreettisilla latausnopeuksille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.